FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 2 saat önce
Dijital Teknikler
Son: 1 saat önce
Etkinlikler
Son: 27 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 1 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 19 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 3 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 1 gün önce
OrnitoFoto
Son: 4 gün önce
Site Hakkında
Son: 1 saat önce
Karanlık Oda
Son: 2 gün önce
Genel
Son: 2 saat önce

Site Hakkında

« Önceki 20 12Sonraki 20 »

10.04.2007 18:34 tarihinde Albüm fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir site: negatif.com Ref. #142812 | Msj.1
madpoet
M.Ozan Hazer
Yönetici

Merhaba,

Nokta olarak albüm fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz yeni bir site yaptık: http://www.negatif.com

Negatif'te puan yok, GF yok, sanatsal kaygı yok, ancak fotoğraf sever olarak yine de kaliteyi yüksek tutmak ve insanları fotoğraf konusunda bilinçlendirmek için çabalarım olacak.
Şu an fonksiyon olarak çok basit olmakla beraber keyifli bir arabirimi olduğunu düşünüyorum.

İleride negatif'le FK arasında bağlantı olabilir, otomatik hesap üretme (transfer), fotoğraflarınızı negatif'te saklayıp 72 saat dolunca otomatik yükleme gibi bazı torpiller geçebiliriz ama söz vermeyeyim. Israrla anı fotoğrafı yükleyenleri negatif'e transfer etme kabiliyeti ilginç bir moderatör özelliği olabilir belki bilmiyorum :P

Benim için sizin yorumlarınız çok önemli, FotoKritik'i sizden gelen yorumlarla ve isteklerle bugünlere getirdik ve elimde upuzun bir liste var FK'da yapılacaklarla ilgili, yetişemiyorum desem yeridir :) O nedenle yeni çocuğumuz negatif ile ilgili görüşlerinizi esirgemezseniz sevinirim.

Foruma katılmak için üye olun...

10.04.2007 18:59 tarihinde Albüm fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir site: negatif.com Ref. #142828 | Msj.2
hche
Hakan Çapar

Merhaba...
Kardeş siteyi Fotokritik'te oluşan "kalabalık" fotoğraf devinimine çözüm olabilecek bir önuygulama olarak görüyorum... Ancak insaoğlu olmanın bir sonradan edinme özelliği olarak "illaki" durumumuzu sürdürerek Fotokritik'te yer almak isteyenlerde olacaktır.. "Albüm fotoğrafı ne demektir?" sorusunun yanıtının ,kullanıcı tarafından doğru ve tarafsızca yanıtlanması gerekiyor öncelikle..Bunu başardıktan sonra "kalabalık" fotoğraf görüntüsünün azalacağını ümit ediyorum...
Hayırlı olsun:)

10.04.2007 19:07 tarihinde Albüm fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir site: negatif.com Ref. #142831 | Msj.3
Kermit
Kıvanç Kalaba

Ben yerimi hazırladım şimdiden. Mazallah, biri Kermit nickini alıp da eleştiri falan yazar, sonra benden bilinir :))
Fk deki üye adlarını rezerve mi etseydik acaba? Ben set fotoğraflarını falan yüklerim. Bakalım nasıl fotoğraflar konulacak.
Hayırlı olsun.

10.04.2007 19:16 tarihinde Albüm fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir site: negatif.com Ref. #142834 | Msj.4
SIRILSIKLAMACEMI

Anında uçmak lazım.
Hani bizim insanlarımızın huyudur ya,koştururlar bir yerde bir şey dağıtılırken,bir şey satılırken... Kermit i okuyunca korktum canım, nemize lazım, tutmayın beni....

10.04.2007 19:54 tarihinde Albüm fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir site: negatif.com Ref. #142862 | Msj.5
UfukCRY
Ufuk KIRAY

Bu uyarıdan sonra kimse , ben albüm tarzı fotoğraf yüklüyorum oraya gideyim demez
çaktırmadan FK'ya altarnatif bir site gibi duyurulacaktı
hatta daha iyiymiş gibi
O zaman belki ,
şimdi kimse o tuzağı yemez :p

10.04.2007 20:12 tarihinde Albüm fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir site: negatif.com Ref. #142873 | Msj.6
Quark
Melih KILIÇ

Aha bu site daha iyi beya :))

Şindi yine yeni tartışmalar olacak, mesela

Bu fotoğraf burayı haketmiyor, Git fotokritiğe yükle gibi :)

Bu siteyede üye olmak isteyenler fotokritik kullanıcı adı ve paralosanı kullansalar nasıl olur acaba .?

10.04.2007 20:25 tarihinde Albüm fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir site: negatif.com Ref. #142878 | Msj.7
Scaramouche

Selam,

www.negatif.com'da sorun var sanırım, site açılmıyor su an itibari ile

Ekrem

10.04.2007 20:34 tarihinde Albüm fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir site: negatif.com Ref. #142884 | Msj.8
negocucu
Cüneyt Ekinci

Merhaba dns kayıtları bazı yerlerde henuz yenilenmemiş olabilir belki.www. kullanmadan deneyin bir de.

10.04.2007 21:16 tarihinde Albüm fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir site: negatif.com Ref. #142911 | Msj.9
hasanturer
hasan türer

güzel olmuş iyi düşünülmüş bir site
en azından aile ve anı fotosu yollayanlara direk adres gösterebilirz böylece

sealmlar FK

10.04.2007 21:46 tarihinde Albüm fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir site: negatif.com Ref. #142925 | Msj.10
cfk
ferhat kaya

bence güzel olmuş. hemen üye olmak lazım. fotoğraf yükleme olayı nasıl acaba.
7/24 fotoğraf yükleme arzusunda olanları keser mi?

10.04.2007 22:03 tarihinde Albüm fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir site: negatif.com Ref. #142943 | Msj.11
b_d
Barış DİNÇOL

Çok iyi düşünülmüş. Böylelikle de F.K biraz nefes alabilecek.

Anı fotoğrafı yükleyen arkadaşların fotoğrafları moderatörler veya site yöneticileri aracılığı ile yeni siteye otomatik kaydırılabiliyor mu? :)) :P

Bu mesaj 10.04.2007 22:04 tarihinde değiştirildi.

10.04.2007 22:45 tarihinde Albüm fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir site: negatif.com Ref. #142980 | Msj.12
ZeynepOztayinci

Harika fikir :-) Sevdim... Kesfe çıkıyorummm...

10.04.2007 23:02 tarihinde Albüm fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir site: negatif.com Ref. #142999 | Msj.13
riza_kazanci
RIZA KAZANCI

Forumdaki konulardan birine;
(vay anam vay - başlıklı forum)

"Fotokritik yaygınlaşan fotoğraf makinası sahipliğini ve fotoğrafın kolay bişey olduğu yanılgısını alabildiğine sömürerek hit ve reklam ve para kazanan bir mecra olmakmıdır" sorusuna cevap olarak

"malesef böyle bir yanıda vardır buda amatör profosyonel herkese açık oldugu için ve sanatçıdan çok amatör fotografçı kullanıcı sayısı agır ve baskın oldugu için bu yöne kaymaktadır. bundan kurtuluş yoktur, iyi bir düzeyi yakalamak için ikinci bir ek siteye
ihtiyaç vardır, (yeniden yapılanma adına) bu olmasa bile bakınız sanatçılar farklı sitelere yönelmişlerdir bile."

cevabı gelmiş...

ogün bu cevaba malesef böyle birşey imkansız diye bakanlar bugün bu sitenin eklendigini görüyorlar..

bunu buraya kopyaladım çünkü gördümkü gerçekten site yöneticileri her yorumu her öneriyi dikkate alıyor, degerlendiriyor..

10.04.2007 23:23 tarihinde Albüm fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir site: negatif.com Ref. #143025 | Msj.14
hche
Hakan Çapar

Şöyle bir durum olabilir...

Albüm fotoğraflarının "negatif"e yüklenmesini beklerken, her iki sitede de aynı fotoğrafları görecek miyiz acaba?...:)

11.04.2007 00:27 tarihinde Albüm fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir site: negatif.com Ref. #143093 | Msj.15
onurhazar
Onur Hazar Altındağ
Moderatör

sanırım eğlenceli olacak :D

11.04.2007 10:05 tarihinde Albüm fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir site: negatif.com Ref. #143201 | Msj.16
CANARIA

11.04.2007 saat 10.06 itibariyle; www.negatif.com ne yazık ki henüz açılmamış. Bilginize:)

11.04.2007 10:06 tarihinde Albüm fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir site: negatif.com Ref. #143203 | Msj.17
onurhazar
Onur Hazar Altındağ
Moderatör

iyi ama ben kaydımı bile yaptırmıştım :D

11.04.2007 10:15 tarihinde Albüm fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir site: negatif.com Ref. #143207 | Msj.18
Paradiselost
Birol Üzmez

Ben diyorum ki artık amatörlükten kurtulup profesyonelce düşünmenin zamanı gelmedimi!
Bunun adını ister dia bankası koyun isterseniz fotoğraf bankası ne koyarsanız koyun stok fotoğraflardan oluşan fotoğraf sahibine ekonomik katkı da sağlayacak bir yapılanma öneriyorum. Yoksa ister albüm fotoğrafları olsun ister malbüm fotoğrafları olsun yükle yükle sonu nereye kadar gidecek! Her gün başkaları çıkacak. Çıkıyor zaten.
Başka bir şey yapmamız lazım.
Diyelim ki kışın ortasındasın bir tekstil firması harıl harıl pamuk fotoğrafı arıyor.Kışın ortasında pamuk tarlasına gidip fotoğraf da çekemeyeceğine göre bu dia bankasına girip kendisinin işine yarıyabilecek fotoğrafı satın alabilecek. Ya da yazın ortasındasın adama nergis çiçeği fotoğrafı lazım oldu. Nerden bulcak şimdi nergis çiçeğini. Fotoğraf bankasından alabilecek. Adama Hasankeyf fotoğrafı lazım oldu kim gitcek Hasankeyfe işte bu noktada böyle bir oluşum devreye girecek. Örneklerini çoğaltmak mümkün.
Buraya yüklenen fotoğrafların kalitesinin de belli bir düzeyin üstünde olması gerekiyor.
FK buna öncülük edebilir. Fotoğraf sahibiyle anlaşılır. Belli bir yüzde karşılığında aracılık yapabilir. Bana bunu yapanlar var demeyin. Ben buradan bahsediyorum.
Ne dersiniz?
Sevgilerimle.

11.04.2007 10:22 tarihinde Albüm fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir site: negatif.com Ref. #143211 | Msj.19
UfukCRY
Ufuk KIRAY

uzun zamandır okuduğum en elle tutulur öneri
merhaba Birol abi :)

11.04.2007 10:49 tarihinde Albüm fotoğraflarınızı paylaşabileceğiniz bir site: negatif.com Ref. #143220 | Msj.20
Paradiselost
Birol Üzmez

Sevgili Ufuk, bu enerji,bu deneyim,bu bilgi birikimi boşa gidiyor.Heba oluyor. Sevgili Ozan oraya harcadığı vakti böyle bir iş için ayırmalı. Bırakalım o işlerle başkaları ilgilensin. FK var zaten gücü kendine yeter. Albüm fotoğraflarının oraya yüklenmesi buranın yükünü azaltmaz.
Artık megolomanlıktan kurtulmanın zamanı geldi. Buranın içinde ne cevherler var ama bu potansiyel boşa harcanıyor. Örneğin Kemal Elitaş ı ele alalım.Adam yılların fotoğrafçısı belki elinde olan arşiv kimsede yok ama onu kim nasıl bulacak! Hem fotoğrafçı paradan anlamaz. Fotoğrafçı fotoğrafını çekmeli, ordan gelecek gelirini ajansı halletmeli. Diyelim ki 1 mayıs yaklaşıyor. 1997 deki olaylarda kemalin çektiği bir fotoğraf var ama o fotoğraf onun tozlu arşivlerinde duruyor. Ama ajansı olsa ve bu yıldönümünde bir gazeteye 1 mayıs fotoğrafı lazım olsa hemen bu ajas devreye girer. Bir örnek daha. Ben 1992 deki 263 kişinin öldüğü Kozlu grizu faciasında ilk fotoğrafları çekmişim.Peki ne işe yarıyor! Hiç bir işe yaramıyor.Ama diyelim Kozlunun yıldönümünde Sendikaya ya da İLO(Uluslararası Çalışma Örgütü) ne bir fotoğraf lazım oldu. Kaza anında ocağın betonla kapatılmasıyla ilgili bir belge lazım.İşte benim demek istediğim bu.
Her şey hızla değişiyor. Benim geçen sen İzmirde Karşıyaka da çektiğim istasyonların,demiryollarının hiçbiri kalmadı. Neden mi? Çünkü metro nedeniyle demiryolu hattını yeraltına alıyorlar. Bir sene sonra ortada hiç bir şey kalmayacak. İstanbul bu kıyımdan en fazla nasbini alan ve dahada acı şekilde alcak olan şehirlerin başında geliyor.Bu çektiğimiz fotoğraflar hep bir belge.
Ara Güler in fotoğrafları neden aranıyor? Çünkü eski İstanbulu ondan başka çeken olmamış.Olmuş ama onun gözüyle çeken olmamış.
Kafa yoralım biraz ama gırgıra şamataya vurarak değil.Hakkaten cidi ciddi düşünelim.Hazır bizim aklımıza gelmişken biz yapalım.Başkalarının ekmeğine yağ sürmeyelim.

« Önceki 20 12Sonraki 20 »

FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.