Donanım-Ekipman
| 20.02.2007 20:20 tarihinde | D- SLR Perde Ömrü ile ilgili | Ref. #126997 | Msj.1 |
|---|---|---|
|
Carmelo_Anthony
Oğuzhan Süer |
Ya arkadaşlar bir kaç sorum var ama
Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 20.02.2007 22:32 tarihinde | D- SLR Perde Ömrü ile ilgili | Ref. #127036 | Msj.2 |
|---|---|---|
|
selchuk
Selçuk Dığış
|
Merhaba,
|
| 20.02.2007 23:29 tarihinde | D- SLR Perde Ömrü ile ilgili | Ref. #127055 | Msj.3 |
|---|---|---|
|
|
yalan olsa gerek o. ben 32 ayda 70 binden fazla çektim, tık yok daha d70'te. ya da ben çok şanslıyım, bilmiyorum. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 21.02.2007 00:01 tarihinde | D- SLR Perde Ömrü ile ilgili | Ref. #127071 | Msj.4 |
|---|---|---|
|
|
Belirlenen perde ömürleri, herşeyde olduğu gibi ortalama değerlere göre alınırlar, hatta biraz düşük bile.
|
| 21.02.2007 00:11 tarihinde | D- SLR Perde Ömrü ile ilgili | Ref. #127075 | Msj.5 |
|---|---|---|
|
Merhaba, giriş seviyesi makinalarda40-60 bin , üst modellerde artan rakamlarda olduğu ( 100 bin) söyleniyor.ama benim bildiğim bu rakamlar garanti kapsamında olan perde ömrünü belirtiyor.yani 40 bin perde ömrü garantisi olan bir makina bu rakama gelince problem çıkarır anlamında değil.temiz kullanım ve birazda şans ile bu rakamlar çok daha yukarılara çıkabilir.
|
| 21.02.2007 01:54 tarihinde | D- SLR Perde Ömrü ile ilgili | Ref. #127103 | Msj.6 |
|---|---|---|
|
|
200 000 bini geçmiş D70 biliyorum halen problem yok.Olsada perde değişimi vb ile devam edilebilir (Tabiki fiyat/performans orantısı 3-4 yaşında bir makinede ne olur bilemiyorum ama realitede parça fiyatı body fiyatını geçmediği sürece kullanıcı istediği sürece cihazı 'çöp' olmaz)
|
| 21.02.2007 06:36 tarihinde | D- SLR Perde Ömrü ile ilgili | Ref. #127111 | Msj.7 |
|---|---|---|
|
cembo
Cem Boneval |
Perde ömrü özellikle başlangıç düzeyindeki fotoğraf makinalarında aslında makinanın da ömrü gibi kabul edilebilir. Perde ömrü genelde MTBF (mean-time-before-failure) olarak adlandırılan istatistiki bir değer ile belirtiliyor. Bir sürür makinada çekim yapılıyor, perde arızasının baş gösterdiği sayı not ediliyor ve sonunda bunların ortalaması alınıyor. Ancak bu bilgi genelde makina teknik bilgiler kısmına girmiyor, çünkü garanti açısından bağlayıcı olabiliyor. Ayrıca kullanım ortamı (nem, toz, ısı), şekli (sürekli motorlu çekim) vb. pekçok faktör bu değeri etkileyebiliyor. Üretici tarafından belirtilen değerler (ki genelede xxxxx çelkime kadar test edilmiştir gibi bir ifade ile geçmekte) oldukça mütevazi ve kullanıcı tarafından kolaylıkla aşılabilecek değerler.
Bu mesaj 24.02.2007 14:22 tarihinde değiştirildi. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 21.02.2007 14:14 tarihinde | D- SLR Perde Ömrü ile ilgili | Ref. #127196 | Msj.8 |
|---|---|---|
|
|
Eğer servis bu cevabı verdi ise exif'e yazılan bilgiye de güvenmemek lazım demekki. Ben sadece Canon bu bilgiyi gizliyor sanıyordum. Çünkü nikonlarda olan perde düşüş sayısı bilgisi canon exiflerinde yok. Fakat servis bu cevabı verdi ise o da gvenilir bir sayaç değil demekki. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 21.02.2007 14:20 tarihinde | D- SLR Perde Ömrü ile ilgili | Ref. #127197 | Msj.9 |
|---|---|---|
|
|
Banada Canon dan cevap geldi.
|
| 21.02.2007 14:27 tarihinde | D- SLR Perde Ömrü ile ilgili | Ref. #127200 | Msj.10 |
|---|---|---|
|
wpp
raşit aydoğan
|
emin ol perden yıpranmadan yeni bir makina alirsin yani senin kullandigin makina o zamana kadar teknolojik acidan sana yetersiz gelmeye baslar. ama su bir gercek ki kolay kolay omru tukenmez o perdenin. kullanima da bagli ancak cok uzun omurludur dslr ler. ki zaten dunyanin en iyi markalari bu tur pahali ekipmanlar icin her zaman en iyi en dayanikli parcayi kullanirlar. icin rahat olsun... Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 21.02.2007 15:18 tarihinde | D- SLR Perde Ömrü ile ilgili | Ref. #127220 | Msj.11 |
|---|---|---|
|
Carmelo_Anthony
Oğuzhan Süer |
Evet aynen 300D almayı planlıyorum onun ömrü bitmeden yeni D-SLR alabilirim ama işte çok kafama takıldıda
|
| 21.02.2007 17:19 tarihinde | D- SLR Perde Ömrü ile ilgili | Ref. #127246 | Msj.12 |
|---|---|---|
|
wpp
raşit aydoğan
|
o kadar da korkulara kapilma derim. su an kullandigin makinayi ayni performansla daha 3 yıl daha kullanirsin. merak etme yani. canon nikon gibi firmalar bu kadar pahalı makinalari hemen elde kalsin diye üretmiyorlar. yine is goruyor ancak yeni modeller cikararak kullanicilari kışkırtıyorlar yeni ürün almalari icin. serinkanlı olmakta fayda var diyorum.fotomuhabirleri iki üc yıl icerisinde yeni bir body alır. ancak bu body rakimleriyle olan mücadelerindendir. yani daha contrast daha kaliteli fotograf cekme arzusu.omuz omuza calistigin arkadasinda mark 2N varken ve sıkı bir genis acı lense sahipken senin elindeki 10d ve lensin yetersiz kaliyorsa paranı denklestirip bir an once diger calisanlarla rekabet edebilmen icin ekipmana ihtiyac duyarsın. yoksa makinan iyi makinadir. sadece rekabet ortamı biraz sıkıntı vericidir. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 21.02.2007 20:09 tarihinde | D- SLR Perde Ömrü ile ilgili | Ref. #127295 | Msj.13 |
|---|---|---|
|
droral
oral uckun |
Arkadaşlar merhaba, ben EXIF-VIEWER2 adlı bir program kullanıyorum. Bu program Canon'u bilmiyorum ama Nikon'un gerçek çekim adedini gösteriyor. İndirip kullanmak isterseniz:
|
| 21.02.2007 20:38 tarihinde | D- SLR Perde Ömrü ile ilgili | Ref. #127303 | Msj.14 |
|---|---|---|
|
|
Ben de öyle biliyordum, nikon'un exif bilgisi doğru sayacı gösteriyor diye. Fakat servis öyle deyince şaşırdım. Sonuçta onardan daha iyi bilecek değiliz. Elimde nikon varken sayacı kontrol etmek aklımın ucundan bile geçmemişti. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 22.02.2007 03:04 tarihinde | D- SLR Perde Ömrü ile ilgili | Ref. #127411 | Msj.15 |
|---|---|---|
|
|
Record breaking Nikon F5
|
| 22.02.2007 09:11 tarihinde | D- SLR Perde Ömrü ile ilgili | Ref. #127429 | Msj.16 |
|---|---|---|
|
|
Ortamda toz varmıymış acep
|
| 22.02.2007 13:07 tarihinde | D- SLR Perde Ömrü ile ilgili | Ref. #127479 | Msj.17 |
|---|---|---|
|
ovittasbargu
Kerem Yucel |
Cem bey, degerli aciklamanizdan sonra sunu sormak istiyorum...
|
| 22.02.2007 18:01 tarihinde | D- SLR Perde Ömrü ile ilgili | Ref. #127570 | Msj.18 |
|---|---|---|
|
cembo
Cem Boneval |
Kesin bildiğim tek şey motorlu kullanımda daha kısa sürede daha çok kare çekileceği ;-)
Bu mesaj 24.02.2007 14:23 tarihinde değiştirildi. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 02.03.2007 18:13 tarihinde | D- SLR Perde Ömrü ile ilgili | Ref. #129967 | Msj.19 |
|---|---|---|
|
isigollu
|
Olay sadece perde ömrü değil. Sensör de zamanla bozulabiliyor. SLR lerde film vardı ama DSLR ler sensör kullanıyor. Fotoğraf sonuçta ışık olayı ve ışığı mercekler sensöre odalıyor. Bu durumda ciddi bir ısı oluşuyor. (Büyüteçle yaprak yakma olayını hatırlayın)Hem sensör hem de iç aksam zamanla bozuluyor. Profesyonel modellerde iç aksamda titanyum vs. kullanıldığı için ömürleri daha uzun oluyor.
|

© 2004-2009