FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 26 dk. önce
Dijital Teknikler
Son: 2 saat önce
Etkinlikler
Son: 11 saat önce
Donanım-Ekipman
Son: 17 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 28 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 3 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 3 saat önce
OrnitoFoto
Son: 13 saat önce
Site Hakkında
Son: 14 saat önce
Karanlık Oda
Son: 12 saat önce
Genel
Son: 27 dk. önce

Genel

« Önceki 20 12Sonraki 20 »

08.02.2007 17:16 tarihinde Fotoğrafın bir başka misyonu üzerine... Zihinsel Yetersiz Çocuklara Yardım Ref. #123536 | Msj.1
Birader
Mehmet Oğuz

Hepimizin dijital müdehalelere-manüpülasyonlara daldığı, olmayanı var etmek veya yaşanmayanı görünür kılmak adına çaba sarf ettiği ortamda, fotoğrafçılığın önemli bir misyonu gözardı ediliyor gibi.

Fotoğrafın, yaşamın kendisini anlatan ve bugünü geleceğe taşıyan bir belge olduğunu anımsadığımızda, Türkiye’nin en çok izlenen ve en çok fotoğraf konuşulan bu sitesinde bu kaygıyla paylaşılan fotoğrafların yitip gitmesi üzücü.

Fotoğrafçının bir görevi de hayatı somutlaştırmak, toplumsal duyarsızlığa karşı çıkmak, engellerin ve acıların izlerini bunu uzaktan izleyenlerin, özellikle de kişisel bir kaygı hissetmeyenlerin yüzüne vurmak, dünyaya sesini duyuramayanlar için aracılık yapmaktır.

Bunları neden yazıyorum?...

Çünkü aşağıda izlemeniz gereken bir fotoğraf, destek vermeniz gereken bir çaba var.

http://www.fotokritik.com/404299#e1843040

Lütfen katılın...

Foruma katılmak için üye olun...

11.02.2007 21:36 tarihinde Fotoğrafın bir başka misyonu üzerine... Zihinsel Yetersiz Çocuklara Yardım Ref. #124437 | Msj.2
ucmorlale
faika berat pehlivan

Kullanıcının hesabı askıda olduğu için mesajı gösterilmemektedir.

12.02.2007 11:26 tarihinde Fotoğrafın bir başka misyonu üzerine... Zihinsel Yetersiz Çocuklara Yardım Ref. #124539 | Msj.3
msoydan
murat soydan

Mehmet bey'in tüm söylediklerine katılıyorum.

madem burada foğraf adına (kendimiz için olsa da) birşeyler yaratmaya çalışıyoruz;
fotoğraflarımız da bu çabada (başkaları için de) birşeylerin yaratılmasına katkıda bunabilecektir.

bu çerçede site üyelerinin gönüllü katkıklarıyla oluşturulacak bir sergi ve buradan yapılacak satışın gelirinin katkı sağlayabileceği inancındayım.

(fikri olgunlaştırmak adına:
sergi için konu seçilebilir
izlenirliliği çok yüksek fotolar bağışlanabilir [ben çok iyi olduklarını düşünmesem de tüm fotoğraflarımla gönüllüyüm]
profesyonel sutudyoları olan üyeler baskı desteğinde bulunabilir
baskı için sponsorlar bulunabilir;
sergi mekanları temininde imkanlar yaratılabilir;
kurumsal taleplere yönelik kartpostal kolleksiyonları yaratılabilir;
... )

sitenin de elbirliğiyle gönüllü böyle bir organizasyonu"kotarmasının" olumlu olacağı inincıyla ...

12.02.2007 16:49 tarihinde Fotoğrafın bir başka misyonu üzerine... Zihinsel Yetersiz Çocuklara Yardım Ref. #124607 | Msj.4
ucmorlale
faika berat pehlivan

12.02.2007 20:42 tarihinde Fotoğrafın bir başka misyonu üzerine... Zihinsel Yetersiz Çocuklara Yardım Ref. #124659 | Msj.5
Birader
Mehmet Oğuz

Tekrar merhaba Faika hanım,

Tam istediğim gibi olmasa da küçük bilgilendirme kampanyası işe yaramış gibi görünüyor. Umarım daha fazla katılımla, daha fazla insana ulaşılabilir.

Bu çocuklar için ne tür makineler düşünülüyor acaba? Benim şöyle bir fikrim var;

Belki elinde kullanmadığı ancak işe yarar ve çalışır durumda makinesi olan insanlar vardır. Para yardımının yanısıra bu tür makine bağışları da yararlı olabilir. Kendi adıma söylemem gerekirse, şu anda bir köşede duran ve oğlumun fotoğraf öğrenmesi için ilk makinesi olarak kullanmasını düşündüğüm, filmli Kyocera zoom lens marka fotoğraf makinesini verebilirim. Eğer mutlaka digital olması düşünülmüyorsa, bu makine kutusuyla beraber yepyeni durumda yeni kullanıcısını bekliyor demektir.

Selamlarımla...

12.02.2007 22:19 tarihinde Fotoğrafın bir başka misyonu üzerine... Zihinsel Yetersiz Çocuklara Yardım Ref. #124681 | Msj.6
ucmorlale
faika berat pehlivan

12.02.2007 22:55 tarihinde Fotoğrafın bir başka misyonu üzerine... Zihinsel Yetersiz Çocuklara Yardım Ref. #124694 | Msj.7
Birader
Mehmet Oğuz

Desenize bizim makine oğlana kaldı yine. Ancak sanırım benim oğlumda digital çağı çocuğu olarak o makineye elini sürmeyecek.

Peki o zaman bakalım başka ne yapabiliriz?

Görüşmek üzere...

13.02.2007 00:04 tarihinde Fotoğrafın bir başka misyonu üzerine... Zihinsel Yetersiz Çocuklara Yardım Ref. #124709 | Msj.8
Gandur
Tarık Gandur

Bir psikolog olarak çok olmasa da zihinsel yetersiz çocuklar ve yetişkinlerle çalışma imkanı buldum. Onların dünyasına girmeden en azından biri ile tanışmadan insan anlayamıyor onları hatta bazen çekiniyor bile.....
Yardım edebileceğim birşey olur ise bildirin lütfen.

13.02.2007 00:16 tarihinde Fotoğrafın bir başka misyonu üzerine... Zihinsel Yetersiz Çocuklara Yardım Ref. #124712 | Msj.9
ucmorlale
faika berat pehlivan

13.02.2007 09:46 tarihinde Fotoğrafın bir başka misyonu üzerine... Zihinsel Yetersiz Çocuklara Yardım Ref. #124763 | Msj.10
ucmorlale
faika berat pehlivan

13.02.2007 18:47 tarihinde Fotoğrafın bir başka misyonu üzerine... Zihinsel Yetersiz Çocuklara Yardım Ref. #124899 | Msj.11
Gandur
Tarık Gandur

Tekrar Merhaba Faika Hocam,
Aslında Ankara da yaşıyorum ancak şu aralar İzmir de askerliğimi yapmaktayım. Bu sebeple atölye ye uğramam çok mümkün değil. Diğer taraftan bu proje bana bedensel engelliler ile yine Ankara da devlet (veya AB tam hatırlamıyorum) desteği ile yapılan birbaşka projeyi hatırlattı. O proje AFSAD tarafından ve değerli hocam Fazlı Türk ün çabaları ile yürütülmüştü. Eğer hala yapmadıysanız ona ulaşmanızı öneririm deneyimlerinden faydalanabileceğinizi düşünüyorum.
Projeyi duyurmak için elimden geleni yaparım. Mail, orta seviye de ziyaretçi alan sitemde yayınlamak vs gibi... Eğer hazır olarak çok uzun olmayan basit bir tanıtım metni var ise elinizde bana özelden ulaşın lütfen yoksa ben kendim de yazabilirim....
Sevgiler Tarık

Bu mesaj 13.02.2007 18:59 tarihinde değiştirildi.

13.02.2007 19:01 tarihinde Fotoğrafın bir başka misyonu üzerine... Zihinsel Yetersiz Çocuklara Yardım Ref. #124907 | Msj.12
Gandur
Tarık Gandur

Tekrar tekrar selam,
Aradığım tanıtım yazısını ZİÇEV in sitesinde buldum. Başta psikolog iletişim listeleri olmak üzere kendi blogum ve serbest haber siteleri ile konuyu duyurmaya başlıyorum. Özellikle psikolog iletişim listeleri vasıtası ile konuya duyarlı kişilere ulaşacağımızı umuyorum.
sevgiler
tarık

13.02.2007 21:00 tarihinde Fotoğrafın bir başka misyonu üzerine... Zihinsel Yetersiz Çocuklara Yardım Ref. #124930 | Msj.13
ucmorlale
faika berat pehlivan

13.02.2007 22:10 tarihinde Fotoğrafın bir başka misyonu üzerine... Zihinsel Yetersiz Çocuklara Yardım Ref. #124958 | Msj.14
Gandur
Tarık Gandur

Selam,
Konuyu duyurma ve duyarlılığı arttırma amacı ile kendi blogumda bir yazı yayımladım linki http://gandur.blogcu.com/1989835/.

Bu mesaj 13.02.2007 22:44 tarihinde değiştirildi.

28.02.2007 22:12 tarihinde Fotoğrafın bir başka misyonu üzerine... Zihinsel Yetersiz Çocuklara Yardım Ref. #129393 | Msj.15
ucmorlale
faika berat pehlivan

14.03.2007 19:52 tarihinde Fotoğrafın bir başka misyonu üzerine... Zihinsel Yetersiz Çocuklara Yardım Ref. #134227 | Msj.16
Voli
r. volkan kandemir

merhaba.. ben şu an bir haftalığına İstanbul'dayım ama haftaya Ankara'ya döneceğim ve yapılacak programın detayları, süresi ve yeri hakkında sizden bilgi edinmek isterim.. teşekkür ediyorum, görüşmek dileğiyle, hoşça kalın..

19.03.2007 18:24 tarihinde Fotoğrafın bir başka misyonu üzerine... Zihinsel Yetersiz Çocuklara Yardım Ref. #135704 | Msj.17
NANOPARK

20.03.2007 20:25 tarihinde Fotoğrafın bir başka misyonu üzerine... Zihinsel Yetersiz Çocuklara Yardım Ref. #136040 | Msj.18
ucmorlale
faika berat pehlivan

21.03.2007 02:39 tarihinde Fotoğrafın bir başka misyonu üzerine... Zihinsel Yetersiz Çocuklara Yardım Ref. #136126 | Msj.19
EkimGRKLMZ
Ekim GERİKALMAZ

Merhaba,

Bu forumdan habersiz bir fotoğraf yükledim, ancak ilgi görmediğini de gördüm, bunun çok üzücü bir şey olduğunu hissettim, fotoğrafımı yayınlamakla kalmadım ve aslında onların ne kadar yanlız olduğunu anladım, anlamlı mesajlar ve forum için katkılarından dolayı herkese teşekkürler.

http://www.fotokritik.com/451502

28.03.2007 20:39 tarihinde Fotoğrafın bir başka misyonu üzerine... Zihinsel Yetersiz Çocuklara Yardım Ref. #138782 | Msj.20
ucmorlale
faika berat pehlivan

« Önceki 20 12Sonraki 20 »
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam
İş Ortağımız Olun
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2009 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.