FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 2 dk. önce
Dijital Teknikler
Son: 1 saat önce
Etkinlikler
Son: 15 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 57 sn. önce
Satılık-Alınık
Son: 12 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 21 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 1 saat önce
Site Hakkında
Son: 34 dk. önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel
Son: 13 dk. önce

Etkinlikler

« Önceki 20 12Sonraki 20 »

Bu konu FotoKritik yönetimi tarafından kapatılmıştır.
"Geçerliliğini yitirdi."

07.11.2006 20:23 tarihinde FotoKritik Foto Safarisi: Masai Mara ve Nakuru gölüne gidiyoruz! Ref. #97679 | Msj.1
Mert
Moderatör

Sevgili arkadaşlar merhaba;
Fotokritik adına böyle bir haberi vermekten sevinç ve gurur ! duyduğumu açıklayarak sözlerime başlamak istiyorum.Yönetimdeki arkadaşlar ile yaptığımız fikir alış verişleri sonucunda böyle bir organizasyonu yapmaya karar verdik.Fotokritik çatısı altında gerçekleştireceğimiz organizasyon ile Kenya’ya Safariye gidiyoruz!
Şu an "Kesinleşmemiş" olan gezi planımıza göre :

Ülke&Bölge :
Kenyanın dünyaca ünlü Masai Mara ovası ve Nakuru gölü. (Temmuz/Ağustos 2007)1 haftalık gezi.
Bahsi geçen bölgeler dünyaca ünlü vahşi yaşam "Cennetleridir".Ornifoto cularında hayallerini süsleyebilecek kadar güzel olan bu bölgelerde her türden canlıya ait vahşi yaşam fotoğrafı çekme şansına sahibiz.Üstelik sırf vahşi yaşam ile de sınırlı değiliz.Programımıza : Masai köyü ziyareti de dahil ediyoruz.(ilgili detaylar açıklanacaktır)
Masai Marada büyük kedileri (Aslan,Çita)doğal ortamlarında çok yakından fotoğraflama şansına sahip olucağız ek olarak Fil,Zürafa,Gunu,Sırtlan,Çakal gibi hayvanalarıda çok yakından görebilme şansına sahip olucağız.Keza Akbaba,Marabu,Kartal gibi büyük ve Arı kuşu gibi küçük bir çok kuşu da sadece metreler ile ifade edilebilecek mesafelerden üstelik ürkütme&kaçırma tehlikesi olmadan çekebileceğiz.Bu bölgede yukarıda kabaca sıraladığım hayvanların(Ve daha bir çok türün) hepsini bir çok defa "yakalayabileceğiz" Kısaca:Bu hayvanları yakınen görmemiz nerede ise %100 garantili.
Nakuru gölü : Masai Mara da nerede ise %1 olan Leopar görme şansınız bu bölgede dikkatli bir gözlem ile yaklaşık olarak %80.Ek olarak bir kuş cenneti olduğu için çok sayıda kuş türüde burada mevcut.Gergadanlar ile Kartlallar çevrenin en çok görülen hayvanlarından.Primat açısından da oldukça zengin.Göl oldukça büyük ve çevresi çok sık olmayan ormanlık alan ile çevirili.Bu bölümde : Nakuru gölünde Ornifoto cu arkadaşlara isterler ise sadece kuş lar üstünde yoğunlaşmalarını sağlayabilecek bir araç yerleşimi yaptırabiliriz.

Ulaşım :
Istanbul-Nairobi-Masai Mara ve geri donüş yolculuğu uçak ile yapılacaktır.Istanbuldan direkt olarak uçuş gerçekleştirdikleri için Kenya havayolları önceliklidir.

Safari :
Sabah ve öglenden sonra olmak üzere günde 2 adet .Öglen yemeği sonrasında isterseniz havuzda dinlenebilir isterseniz öglenden sonraki safariyi bekleyene kadar çevredeki doğayı&hayvanları fotoğraflayabilirsiniz.Ayrıca otellerin organize ettiği genelde sabahın erken saatlerinde başlayan 1 saat civarı süren balon safarilerinede ekstra ücret ödeyerek katılabilirsiniz (Saati ortalama 300 dolardan başlıyor.Sabah safarisini sadece balona ayırabilirsiniz sonradan araçlar da devam eden sabah bölümündeki safariye katılamassınız)

Safari araçları :
Katılımcı sayısına göre 3 sıra koltuklu araçlarda 3 ya’da 4 kişilik gruplar halinde.(Tavanlar açılabilir olduğu için görüş alanı sıkıntısı yaşamak hemen,hemen imkansız)Ortalama olarak 90 lı senelere ait Toyota Land Cruiser ve Land Rover marka araçlar sıklık ile kullanılıyor.

Konaklama :
Masai Mara ve Nakuru göllündeki seçkin lodgelarda .
2 kişilik odalarda kalınacaktır.Tek başına kalmak isteyen katılımcılar bunu ekstra ücret karşılında temin edebilirler.

Yiyecek&içecek :
Sabah kahvaltısı,öğlen&akşam yemekleri ücrete dahildir.(Meşrubatlar,içkiler ekstra dır)Yemek ler her damak zevkine uygun ve çok çeşitlidir.

Kominikasyon :
Araçlar telsiz bağlantısına sahip olucaktır.Ayrıca konaklama yapacağız lodgelardan bedeli karşılığında uluslar arası telefon görüşmeleri,internet hizmeti vb alınabilinir.Masai Mara nın nadirde olsa bazı bölgelerinde ve Nakuru gölünde Turkcell hatlı telefonlar çalışabilmektedir (uluslar arası görüşmelere açık olması kaydı ile)

Konaklama(oda) ve araç paylaşımı :
Katılımcıların kendi istekleri ile şekillendirilebilir.Isteyen katılımcı ekstra ücret ödemek koşulu ile çift kişilik odalar da tek başına da kalabilir.

Vize :
Kenya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulaması yapmıyor.Geçerli bir pasaporta sahip olmanız yeterlidir.

Iklim :
Planladığımız tarihlerde gündüz :25-27c gece : 8-9c arası muhtemeldir.Türkiye ile arada saat farkı yoktur.

Profesyonel eğitim :
Safari öncesinde ve Safari sırasında gerek karşılaşabileceğinizi düşündüğünüz fotoğrafik sorunlar-sorularınız için 2 ayaklı bir fotoğraf kursu vermeyi planladık.Bu kursta profesyonel eğitimcimiz sizlere konu hakkında ip uçları ve dersler vericek.Gerek kompozisyon gerek ekipman kullanımı ile ilgili bilgi ve ip uçlarını bu iki ayaklı kurs ile alabileceksiniz.Safari sırasında işinize çok yarayacağını tahmin ettiğimiz bu mini kurs için eğitmenimiz de bizim ile birlikte olucak.Kurs sonrası ve uygulamaların anlatımından sonra (Safari sırasında da) konu dahilinde istediğiniz bilgilere ulaşabileceksiniz.

Dil :
Ingilizce (Toplumun büyük bölümü Ingilizce konuşmaktadır) ve Swahili.

Çeşitli cihazların şarj edilmesi :
Yanınıza Kenyadaki priz tipine göre uygun adaptör almanızda fayda var.Priz tipini buradan yayınlayacağız.Bulması zor bir şey değil yinede problem yaşayanlara ben temin edebilirim.Çoklayıcı alıp bunu priz adaptörüne bağlamakta iyi sonuç veren bir fikirdir(Aynı anda birden çok cihazı şarj etmek için)

Safari sırasında :
Her hangi bir ihtimale karşılık : Yedek pil ve hafıza kartı/filim almanız kesinlik ile tavsiye edilirir.

Ekipman :
Safaride bir çok turistin kompak makine kullandığını düşünürseniz (Hayvanların yakınlığından dolayı) harika pozlar&anlar yakalamanız hemen her cihaz ile mümkündür.Şahsen ben bir adet 80-400 gibi bir lens ve bir adet close up ile bir Safari yi rahatlık ile çıkartabilirim.Ya da iyi bir zoom a sahip kompak bir makine ile.Yinede yanıma 1 i makro olmak kaydı ile birden çok lens alıyorum.(Tamamen kişisel bir tercihtir.)

Yolculuk sırasında :
Havayollarının ortak standartlarına uygun olan ebatlardaki çantalar ile yolculuk etmeniz tavsiye edilir.Objektif,kamera vb gibi ekipmanınızı da olası problemlere karşı bu standartlara uygun taşıma çantası içine koyarak kabinde taşımak isteyenlere hatırlatılır.

Ücret :
Şu an için tam ve kesin ücreti yazamıyorum zira "kesinleşmesini" beklediğimiz detaylar var.Ancak yine de kabaca "3500" USD karşılığından az "4000" USD karşılığından fazla olmıyacağını söyleyebilirim.Bu ücretide bir seferde ödemeniz gerekmiyor.Detaylar kesinleşince bunun ile ilgili ek açıklama yapılacaktır.
Not : Bu ücrete tüm yolculuk&konaklama(Kahvaltı,öglen yemeği,akşam yemeği)rehberlik ücretleri dahildir.

Diğer :
- Safari sonrası düzenlenecek olan özel sergide beğendiğiniz 3 adet fotoğrafınızın sergilenmesi.18x24 inch premium baskı kalitesinde ve tamamen ücretsiz.(Sergi sonrası fotoğraflar sahiplerine teslim edilecektir)
- Yanınızda laptop ya da portatif depolama cihazları taşımak istemez iseniz sizin yerinize bu yedeklemeyi biz yapıcağız.Ne kadar fotoğraf çekerseniz çekin yerimiz var.
- Çekim esansında karşılaşılabilecek problemler için teknik destek.
- Her katılımcıya profesyonel ihtiyaçları cevap vericek kalite&büyüklükte imal edilmiş "Bean Bag" .
- Eğer dijital teknikler ve dijital fotoğrafçılık konusunda kendizi yeterli&hazır his etmiyorsanız üzülmeyin.Siz sadece çekmeye odaklanın.Her katılımcı isteği doğrultusunda gezi sonrası fotoğraflarını dilediği şekilde profesyonelce editlenmesi şansına sahiptir.Başka bir deyiş ile : Siz fotoğraflarınızı çekin (istiyorsanız) gerisini profesyonellere bırakın.
- Daha pek çok sürpriz!
- Safaride uyulması gereken kurallar :Bu kurallar ve pek çok detay toplantıda açıklanacaktır.

Bu bölüme liste oluşturmak için katılımcı olarak istediğiniz takdirde adınızı yazdırabilirsiniz. Ilgili sorularıda sırası ile(kesinleştikçe) cevaplayacağız.Her konuda sorabilirsiniz.
Katılımcı listesini oluşturduktan sonra kesin listeyi oluşturmak için yapacağımız toplantıya ilgilenen tüm üyelerimiz katılabilir.
Bu toplantı da ayrıca : Safari ile ilgili bir konuşmanın ardından : Tüm detaylar tam ve eksiksiz olarak açıklanacak gelecek tüm sorular cevaplanacaktır.(Forumda soramadığınız ,sorulmamış ya’da tam karşılığını alamadığınızı düşündüğünüz tüm sorularınız) Yer ve zaman kısıtlı olduğu için konu hakkinda ki çalışmalarımız tüm hızı ile sürüyor.Dünyaca ünlü bu bölgelerde yerler yaklaşık 1 sene öncesinden dolmaya başlıyor.Yer ve zaman kısıtlı olduğundan dolayı fırsatı kaçırmak istemeyen tüm üyelerimize bunu hatirlatmak istiyoruz.

Konu ile ilgili foruma yazmak istemediğiniz konuları : fotokritik.moderator@gmail.com adresine yazabilirsiniz.

Bu mesaj 08.11.2006 01:04 tarihinde değiştirildi.

07.11.2006 20:31 tarihinde FotoKritik Foto Safarisi: Masai Mara ve Nakuru gölüne gidiyoruz! Ref. #97681 | Msj.2
fotomy
Mesut Yilmaz

Selam Mert,

Oncelikle super bir organizasyona olacaga benziyor. Benim gibi yurtdisinda yasayan fotokritikciler icin ucak haric bir fiyat da ayrica verebilir misiniz?

Simdiden tesekkurler

Mesut

07.11.2006 20:38 tarihinde FotoKritik Foto Safarisi: Masai Mara ve Nakuru gölüne gidiyoruz! Ref. #97683 | Msj.3
Mert
Moderatör

Mesut bey : Oncelik ile arkadaşlarım ve kendi adıma teşekkür ederim.Bu güzel bir soru oldu.Bunu şu an için değil ama yakın zamanda kesinleşecek olan detaylar ile birlikte açıklamam daha dogru olur.
Yurt dışından gelicek iseniz : Geliceğiniz ülkeyi ve şehiride ister buraya yazar ister iseniz :
fotokritik.moderator@gmail.com adresine bildirir iseniz size en sağlıklı bilgiyi verebiliriz.

Bu mesaj 07.11.2006 21:04 tarihinde değiştirildi.

08.11.2006 13:12 tarihinde FotoKritik Foto Safarisi: Masai Mara ve Nakuru gölüne gidiyoruz! Ref. #97855 | Msj.4
kursad
kursad ergan

küstüm ben yazmicam

Bu mesaj 08.11.2006 16:28 tarihinde değiştirildi.

08.11.2006 14:19 tarihinde FotoKritik Foto Safarisi: Masai Mara ve Nakuru gölüne gidiyoruz! Ref. #97878 | Msj.5
cadalos
Burçak Salungan
Yönetici

Yaa Mert abi yapılır mı bu?:) Nasıl sabreder insan, nasıl bekler...

Arkadaşlar şimdiden söyleyeyim. Mert abi direk eğlencenin doruğuna çıkarır insanı. Gitmeyen pişman olur ona ögre:)
Bir İstanbul'a gittik, bir gecede dolaştırmadığı, götürmediği yer kalmadı bizi sağolsun..
Düşünün ki Kenya'da nasıl olur artık. Bir önceki gezilerini anlatmıştı bize ve dinlerken bile inanılmaz keyif almıştık. Rüya gibi valla...

Ne diyeyim benim gidebileceğim kesin olmasa bile umarım gidebilirim ama herkese tavsiye ederim, kaçırmayınnnn!!

08.11.2006 18:12 tarihinde FotoKritik Foto Safarisi: Masai Mara ve Nakuru gölüne gidiyoruz! Ref. #97967 | Msj.6
Dilber
Dilber Seckin

Merhaba arkadaslar,

Oncelikle boyle bir girisimden dolayi sizleri kutlarim.

Eger bir liste tutuyorsaniz, lutfen beni katilacaklar listesine aliniz.
Buyuk bir heyecanla forumu takip edecegim.

Sevgiler
D

08.11.2006 19:54 tarihinde FotoKritik Foto Safarisi: Masai Mara ve Nakuru gölüne gidiyoruz! Ref. #97994 | Msj.7
lostsoul
tayfun içsel

burçak hanım parası olupta gitmeen pişman olur derseniz bence daha iyi olur.Fakir felsefesi yapıp bavullarda yer arıyorum .Çok da yer kaplamam ölye iki fanila yeri falan kaplarım siz hediyelik eşya dersiniz güvenliklere falan.Neyse artık fotoğrafları bekliyoruz.

08.11.2006 22:20 tarihinde FotoKritik Foto Safarisi: Masai Mara ve Nakuru gölüne gidiyoruz! Ref. #98025 | Msj.8
fotoemin
Emin Yoğurtçuoğlu

Off of, tamda Kenya hayalerimi süslerken yapılacak tur mu bu:)

Şu anda gelmem imkansız gibi, o kadar param yok:)

Siz kuşları çekin, ben burdan tanımlarım artık:P

08.11.2006 23:29 tarihinde FotoKritik Foto Safarisi: Masai Mara ve Nakuru gölüne gidiyoruz! Ref. #98038 | Msj.9
sedatcolak
Sedat Çolak

Süper bişey ama para para para.

09.11.2006 00:36 tarihinde FotoKritik Foto Safarisi: Masai Mara ve Nakuru gölüne gidiyoruz! Ref. #98049 | Msj.10
Mert
Moderatör

Keşke yurt dışında ki gibi uzun vadeli çok çok düşük seyahat kredileri olsa (Varda öyle uygun değiller malesef)

Dilber hanım ekledim sizi de listeye şu an itibari ile.

Burçak : Sağolun vallahi o sizin dürüstlüğünüzde ,dostuluğunuzdan kısaca 'güzelliğinizden'kaynaklanan bir durum :) Bende çok keyif aldım tekrar teşekkür ederim.

09.11.2006 01:49 tarihinde FotoKritik Foto Safarisi: Masai Mara ve Nakuru gölüne gidiyoruz! Ref. #98059 | Msj.11
CotYorA
ÖZGÜR ALTAY

Gerçekten katılımcılar için zevkli, emek verenler için uğraştırıcı, izleyenler için de keyif verici bir organizasyon olacağa benziyor. Umarım en güzel şekilde tamamlanır ve organizasyon hedefine ulaşır...
Kolaylıklar diliyorum...

09.11.2006 02:26 tarihinde FotoKritik Foto Safarisi: Masai Mara ve Nakuru gölüne gidiyoruz! Ref. #98061 | Msj.12
jinni
Senem Ocal

Mert bizi bırakıp mı gideceksin... Yahu leoparı kim bulacak :D

Hayırlı olsun şimdiden...

09.11.2006 04:20 tarihinde FotoKritik Foto Safarisi: Masai Mara ve Nakuru gölüne gidiyoruz! Ref. #98065 | Msj.13
Mert
Moderatör

Senem bekliyorum vallahi Leopar filan anlamam Ocallarin sohbeti baska hani laf vardir alismis kudurmustan beter dir diye.Alistim bende :)

Ozgur bey ve iyi temennide bulunan tum arkadaslar : Tesekkurler.

09.11.2006 04:24 tarihinde FotoKritik Foto Safarisi: Masai Mara ve Nakuru gölüne gidiyoruz! Ref. #98066 | Msj.14
hbb2000
Berat BAYTAR

Süper Süper Süper

Ama

Para Para Para

Bide

Yaz okulu Yaz okulu Yaz okulu

:) :) :)

09.11.2006 10:45 tarihinde FotoKritik Foto Safarisi: Masai Mara ve Nakuru gölüne gidiyoruz! Ref. #98087 | Msj.15
SalihGuler
Salih Güler

ben burada çekiyorum leoparları=)

09.11.2006 10:48 tarihinde FotoKritik Foto Safarisi: Masai Mara ve Nakuru gölüne gidiyoruz! Ref. #98088 | Msj.16
cadalos
Burçak Salungan
Yönetici

Emin gezi 2007'de:) (Temmuz/Ağustos 2007) Yani biriktir:)
Valla sizleri bilmem ama ben birkaç mecburi ödemem olacak ondan sonra para biriktirmeyi düşünüyorum.. Nasıl birikir bilmiyorum ama biriksin istiyorum:)
E bir defa yaşıyoruz bu hayatı..
Yaşamak lazım...

sevgili lostsoul o zaman düzeltiyorum, babamın bir lafı vardı: beğendiği birşey olduğunda bunu sevmeyenin ya parası yok ya aklı yok derdi. İşte bu da öyle bir durum..

Şimdi merak ediyorum, hayırlı olsun diyenlerin ya da tebrik edenlerin hepsi geliyor mu?

09.11.2006 10:49 tarihinde FotoKritik Foto Safarisi: Masai Mara ve Nakuru gölüne gidiyoruz! Ref. #98089 | Msj.17
uzuncan
Burçin M. Dedeoğlu
Moderatör

Kim bilir belki o tarihlerde orada olurum da görüşürüz ;)

09.11.2006 10:52 tarihinde FotoKritik Foto Safarisi: Masai Mara ve Nakuru gölüne gidiyoruz! Ref. #98092 | Msj.18
lostsoul
tayfun içsel

benim her ikisi de yok sanırım :)

10.11.2006 11:29 tarihinde FotoKritik Foto Safarisi: Masai Mara ve Nakuru gölüne gidiyoruz! Ref. #98362 | Msj.19
cadalos
Burçak Salungan
Yönetici

Estağfurullah lostsoul..

11.11.2006 18:49 tarihinde FotoKritik Foto Safarisi: Masai Mara ve Nakuru gölüne gidiyoruz! Ref. #98627 | Msj.20
BoraUludag
Bora Öztunç

ahh ahh

« Önceki 20 12Sonraki 20 »

FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.