FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 22 dk. önce
Dijital Teknikler
Son: 4 dk. önce
Etkinlikler
Son: 1 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 9 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 28 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 20 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 3 gün önce
OrnitoFoto
Son: 1 hafta önce
Site Hakkında
Son: 1 saat önce
Karanlık Oda
Son: 3 saat önce
Genel
Son: 37 dk. önce

Etkinlikler

07.10.2006 16:32 tarihinde Çocuklara Fotoğraf Öğretmek... Ref. #92330 | Msj.1
kemalkestelli
Kemal Kestelli

Merhaba arkadaşlar,

Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı’nın yürüttüğü bir projede gönüllü olarak görev almaktayım. Projenin adı Kültür Karıncaları ve amacı da İstanbul’daki bir ilkokuldaki 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine kültür bilncini aşılamak.

Bunun için de her sene bir okul seçiliyor ve bu okulda okuyan öğrenciler haftasonları, bir gönüllü grubu tarafından İstanbul’un çeşitli kültürel yerlerine götürülüp, kültürel mirasımız anlatılıyor ve bu kültürel mirası sahip çıkmaları gerektiği fikri onlara aşılanıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi de seçilen okullar sosyal ve ekonomik durumu iyi olmayan bölgelerden seçiliyor.

Bu proje 3 senedir yürütülüyor ve çok da güzel geribildirimler aldık şu ana kadar. Bu sene seçilen okul ise Eminönü’nden bir okul. Bu sene gezdirilecek yerler arasında, İstanbul’un çeşmeleri, Sultanahmet, Galata, Türk İslam Eserleri Müzesi gibi birçok yer mevcut.

Aynı zamanda bu proje kapsamında çocuklara fotoğraf çekmelerini sağlamak gibi bir fikrimiz de oluştu. Bu sayede sadece bizim anlattıklarımızla değil kendilerinin de katılımı ile bu projenin etkinliğini arttırmayı amaçlıyoruz, yani interaktif olmaya çalışıyoruz. Şu anda 140 öğrencimiz var, her birine bir defa kullanımlık fotoğraf makinaları vermek ve o gün gezdikleri yerleri çekmelerini sağlamak istiyoruz.

İşte bu forumu açmamın sebebi de bu, bu kameraları sağlayacak bir sponsor aramaktayız. Bildiğim kadarıyla aramızda Nikon ve Canon temsilcileri de var, sizlerin yardımıyla böyle bir gün yaşatabilirsek bu çocuklara ne mutlu bizlere..

Böyle bir projede yer almak, yardım etmek isteyen herkesi bekliyoruz. Daha fazla detay almak isteyen arkadaşlar bana aşağıdaki cep telefonu ve e-mail’imden ulaşabilirler.

Şimdiden teşekkürler,
Kemal Kestelli
0 533 526 35 33
kemalkestelli@hotmail.com

Foruma katılmak için üye olun...

09.10.2006 10:55 tarihinde Çocuklara Fotoğraf Öğretmek... Ref. #92622 | Msj.2
cadalos
Burçak Salungan
Yönetici

Bu çok güzel bir düşünce ve uygulama...
Aslında doğru örgütlenme sağlanırsa birçok şehirde de uygulanabilir.

Tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Yapılabilecek şeyleri düşünürken anaysafaya taşımakla başlıyorum..
Bir adım bir adımdır..

Kolay gelsin..

09.10.2006 11:05 tarihinde Çocuklara Fotoğraf Öğretmek... Ref. #92624 | Msj.3
kemalkestelli
Kemal Kestelli

Cok tesekkurler Burcak Hanim..

Evet dediginiz gibi birden fazla sehirde yuruyen bir proje aslinda, ama tabii ki agirlik Istanbul’da..

Tekrar tesekkurler..

Kemal Kestelli

09.10.2006 12:25 tarihinde Çocuklara Fotoğraf Öğretmek... Ref. #92635 | Msj.4
cadalos
Burçak Salungan
Yönetici

Rica ederim, umarım ilgi fazla olur. Yapabileceğimiz birşey olursa çekinmeyin lütfen..

İyi günler..

09.10.2006 13:47 tarihinde Çocuklara Fotoğraf Öğretmek... Ref. #92644 | Msj.5
kgrafik
Kemal Uslu

Adaşım seninle konuştuğumuz gibi bizde elemizden geldiği kadar bi şeyler yapmaya çalışacağız... inşallah başarılı olur bu projeniz... koşuşturmaya başladık, bakalım neler yapabileceğiz...

görüşmek üzere...

09.10.2006 14:32 tarihinde Çocuklara Fotoğraf Öğretmek... Ref. #92657 | Msj.6
kemalkestelli
Kemal Kestelli

Burcak Hanim ve Kemal Abi.. ikinize de ayri ayri tesekkur ederim, umarim birseyler becerebiliriz..

Selamlar

09.10.2006 21:08 tarihinde Çocuklara Fotoğraf Öğretmek... Ref. #92715 | Msj.7
mozi
moiz meseri

selam Kemal
Elimden geleni yapmak isterim.
sevgiler

10.10.2006 17:38 tarihinde Çocuklara Fotoğraf Öğretmek... Ref. #92930 | Msj.8
sfdaycnet
aycan aydın

Kullanıcının hesabı askıda olduğu için mesajı gösterilmemektedir.

10.10.2006 23:52 tarihinde Çocuklara Fotoğraf Öğretmek... Ref. #93002 | Msj.9
HuseyinOKTAR

merhabalar,

Bende hafta sonları dahil çalışmaktan, çevremdeki bir çok arkadaşımı göremez ve ziyaret edemez oldum. Bir çok aktivite yapmayı planladım ama tek olduğum için fazla bir planlamayı hayata geçiremedim. (: Yapmış olduğunuz projeye benzer, kendi kapsamımda yaptığım bir projeyi paylaşmak isterim. Haftanın ilk günü izinli olduğum için, kendi fotoğraf makinamla ve yine kendi semtimde bulunan okulda okuyan öğrencileri biriktirdiğim parayla aldığım kodak ec200 model fotoğraf makinaları ile İstanbul’un tarihi ve doğal güzelliklerini elimden geldiğince göstermeye çalışıyorum. Yine öğrencilerin çektiği fotoğrafları tab ettirdikten sonra pc ortamında temizliyorum ve cd+ baskı olarak kendilerine veriyorum. Verdiği keyifi soracak olursanız eğer, tarif edilemez.

Saygılarımla.

11.10.2006 08:48 tarihinde Çocuklara Fotoğraf Öğretmek... Ref. #93062 | Msj.10
kemalkestelli
Kemal Kestelli

aycan hanim, ilginiz icin tesekkur ederim.. biraz sonra mailinize detayli bir mail atacagim konu ile ilgili.. selamlar

11.10.2006 08:51 tarihinde Çocuklara Fotoğraf Öğretmek... Ref. #93063 | Msj.11
kemalkestelli
Kemal Kestelli

merhaba huseyin bey..
evet bizim amacimiz da zaten tam da sizin anlatmis oldugunuz duyguyu onlara yasatabilmek... eger becerebilirsek bu fotograf isini, daha sonra belki de cocuklarin cektikleri ile bir sergi acabiliriz, bu da onlar icin cok degisik ve mutluluk verici olur, dusunsenize...:)

11.10.2006 09:21 tarihinde Çocuklara Fotoğraf Öğretmek... Ref. #93067 | Msj.12
kemalkestelli
Kemal Kestelli

Tekrar merhabalar,

Detaylari herkese vermek sanirim en mantiklisi olacak :)

Proje kapsaminda 2006-2007 yillari icin Sultan Ahmet’ten Tevfik Kut Ilkogretim Okulu secildi. 6, 7 ve 8. sinif ogrencilerinden olusan toplam 140 kisilik bir ogrenci grubu var.

Bu seneki program toplam 6 saha etkinligi ve her bir etkinligin ardindan da birer gun ilgili etkinlik ile geri bildirim calismalari yapilacak (yani etkinligin pekistirilmesi amaciyla, gene ilgili etkinlige katilan ve yuruten gonulluler ile birlikte, siniflarda drama, resim, hikaye anlatma, gazete cikarma gibi calismalar).

Bu 6 saha etkinligi kapsaminda, ogrenciler asagidaki yerlere gonulluler esliginde goturulecek ve gezdirilecek:

Etkinlik-1: Semtimizin Kültürel Zenginliğini Tanıma, Koruma, Kültür Bilinci temalı, Yerebatan Sarnıcı-Sultanahmet Meydanı-Çeşmeler-Sultanahmet Camii- Haseki Sultan Hamamı - Türk İslam Sanatları Müzesi veya İstanbul Kitaplığı odaklı etkinlik

Etkinlik-2: Kentimizi Tanıyalım-Kentlilik Bilinci temalı Galata Kulesi-Tünel- Rahmi M. Koç Müzesi odaklı etkinlik

Etkinlik-3: Müze-Müzecilik kavramı temalı Sadberk Hanım Müzesi-Rumeli Hisarı odaklı etkinlik

Etkinlik-4: Eğitim temalı Süleymaniye Külliyesi- Üniversite odaklı etkinlik

Etkinlik-5:Başka kültürleri tanıyalım temalı Arkeoloji Müzesi odaklı etkinlik

Etkinlik-6: İlçemizin Kültürel Zenginliğini Tanıyalım temalı Divanyolu, Bab-ı Ali, Basın Müzesi, Yeni Cami, Rüstem Paşa Camii, Eminönü Meydanı odaklı etkinlik

Tabii butun bu etkinlikler 2 seneye yayilacak, her sene sonunda olcme degerlendirme ve 2. senenin basinda da bir onceki senenin hatirlanmasi amaciyla calismalar yapilacak. 2 sene sonunda ise ogrencilerimize yani Kultur Karincalari’na sertifika verilecek.

Bahsetmis oldugum fotograf calismasi ise, bir etkinlik boyunca cocuklarin fotograf cekmelerini saglamak ve bu sekilde o etkinlige daha interaktif katilmalarini saglamak amaci ile planlandi. Daha sonra cekilen fotograflar ile bir sergi fikrimiz de var.

Ancak asil problem de 140 ogrenciye fotograf makinasi saglamakta, ve arkasindan da yikama ve baski islemlerini halledebilmekte.

Bu arada tum etkinlikler boyunca cocuklarin fotograflari biz gonulluler tarafindan cekilip daha sonra bu proje nasil gitmis, daha iyi nasil yapabiliriz diye degerlendirmeler sirasinda kullaniliyor. Her saha etkinligi arkasinda yapilacak geri bildirim calismalari zaten bizim cektigimiz fotograflari onlara gosterecegiz ama kendilerinin cekmeleri cok baska bir deneyim olacak onlar icin, sonucta bunlar cocuk ve birseyler dinlemekten cok cabuk sıkılıyorlar. Dolayisiyla hem onlari motive etmek amaci ile hem de interaktif olmalarini saglayabilmek icin boyle bir fikir gelisti.

Ve simdi de sponsor ariyoruz, ve tabii ki her zaman bizle sahaya inecek gonullulere de ihtiyacimiz var.

Daha fazla detay isterseniz bu linkleri de inceleyebilirsiniz:

http://www.kulturbilinci.org/

http://www.kulturbilinci.org/karincalar/

Tekrar tesekkurler ve selamlar,

Kemal Kestelli

13.10.2006 16:09 tarihinde Çocuklara Fotoğraf Öğretmek... Ref. #93529 | Msj.13
HiCRi

Merhaba; öncelikle tebrik ederim.
Biz de Edirne de çocuklara yönelik eğitim çalışmasına başlayacağız (sosyal program kapsamında) müsaadenizle tecrübelerinizden yararlanmak isteriz.
Ergin eğitim ile ilgili çalışmalarım oldu ancak çocuklara fotoğrafı nasıl anlatacağız, nasıl uyğulayacağız bilmiyorum. Ellerinde kaynak , materyal vs. olan arkadaşlardanda sizin aracılığınızla yardım rica edeceğiz.
İyi çalışmalar.
Hicri TUNÇ

13.10.2006 16:46 tarihinde Çocuklara Fotoğraf Öğretmek... Ref. #93534 | Msj.14
Karaelci
Mustafa KARA

İNŞALLAH ÇOK BAŞARILI Bİ ÇALIŞMA OLUR

14.10.2006 23:25 tarihinde Çocuklara Fotoğraf Öğretmek... Ref. #93724 | Msj.15
kemalkestelli
Kemal Kestelli

hicri bey merhaba,
ne tarz bir çalışma yapacağınız ile ilgili detay verebilirseniz ben de elimden geldiğince katkıda bulunmak isterim..

mustafa bey, size de iyi dilekleriniz için teşekkür ederim

selamlarımla ve saygılarımla

16.10.2006 09:24 tarihinde Çocuklara Fotoğraf Öğretmek... Ref. #93868 | Msj.16
kemalkestelli
Kemal Kestelli

Merhaba arkadaslar,

Haftasonu yapmis oldugumuz toplanti cercevesinde bu proje ile ilgili yeni kararlar aldik, bunlari da sizlerle paylasmak isterim.

Oncelikle, disposable camera yani kullan ve at tarzi kamera almaktan vazgectik, bu sekilde cocuklar sadece 1 makaralik film cekip bir daha bunun sansini yakalayamayacaklar. Belki cok seven bir cocugun tekrar bir sansi olamayacak, bu durumda o cocuga iyilikten cok kotulugumuz dokunmus olacak. Bu gibi nedenlerle, alinacak fotograf makinasinin en azindan filmli normal bir makina (ve eger mumkunse manuel ayarlari da olan) olmasini tercih ediyoruz. Eger bu fotograflarin yikama masraflari da cok yuksek olursa bu durumda cok dusuk model dijital makina da olabilir ama bu durumda maliyet cok yukseliyor.

Cocuklara temel fotografik egitimi verip, sadece fotograf cekmek uzere geziye cikilmasi fikri daha cok cazip geldi. Bunun nedeni de kultur bilincini asilamaya calistigimiz gunlerde cocuklarin ellerine fotograf makinasi verirsek hicbir sekilde bizi dinlemezler :)

Bu gelismeler sonucunda, su anda bizim bu konuda oncelikle mali kaynaga ihtiyacimiz var. Kodak’a mail atip ulasmaya calistim ama bir ses cikmadi. Canon ve Nikon’a da ulasmaya calisacagim bu hafta. Ayni sekilde bir arkadasim da Panasonic ile gorusecek. Daha sirada diger markalar ve sirketler de var o yzuden akliniza tanidik manidik, baglantisi olan birisi gelirse lutfen bize haber verin.

Onun disinda, bir de bu bahsetmis oldugum projede aktif olarak gonullu olmak isterseniz her zaman bekleriz, bana mail atmaniz yeterli.

Selamlar ve tesekkurler,

Kemal Kestelli

16.10.2006 21:05 tarihinde Çocuklara Fotoğraf Öğretmek... Ref. #93995 | Msj.17
HiCRi

10 yaş civarında cocuklara fotoğraf eğitimi konusunda , yöntem anlamında döküman varsa , iletilseniz sevinirim.

17.10.2006 12:08 tarihinde Çocuklara Fotoğraf Öğretmek... Ref. #94075 | Msj.18
kemalkestelli
Kemal Kestelli

biz de bu fotograf egitimi konusuna yeni basliyoruz, dolayisiyla elimizde bizim de su anda bir materyal yok, ama oldugu zaman sizle paylasirim tabii ki..

17.10.2006 16:16 tarihinde Çocuklara Fotoğraf Öğretmek... Ref. #94125 | Msj.19
tibetnasuh

Çok sevindim çocuklara ders verilmesine:)

17.10.2006 23:16 tarihinde Çocuklara Fotoğraf Öğretmek... Ref. #94252 | Msj.20
enginguneysu
Engin Güneysu

Kemal bey böyle bir girişimde bulunduğunuz ve iştirakçi olduğunuz için sizi tebrik ediyorum,bende geçen öğretim döneminde türkiye eğitim gönüllüleri vakfı samsun,daki eğitim parkında 6,7,ve 8. sınıflara elimden geldiğince fotograf üzerine dersler verdim bu sene içinde bir fotografçılık klübü kurma düşüncemiz var idare ile birlikte,geçen dönemde çocukların gerçektende gözle görülür bir ilgisi vardı bu dönemdede önemli girişimlerde bulunup çocuklara sergi açma projem var tabiiki sponsor bulabilirsek ama inşallah onuda bulacağız çocukların bu yaşta sanat adına bilinçlenmesi gelecekte akademik alandada tercihlerini etkileyeceğini düşünüyorum herşey daha iyi yarınlar vede geleceğimiz için geleceklerimiz çocuklarımız için sizi tekrar tebrik ediyorum sevgi ile kalın...

« Önceki 20 123Sonraki 20 »

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.