FotoKritik

Üye ol
  • anasayfa
  • fotoğraflar
  • market
  • gruplar
  • kullanıcılar
  • ekipmanlar
  • forum
Forum Donanım-Ekipman Canon A70 CCD Sorunu

Fotoğraf sahibinin hesabı aktif olmadığı için fotoğraf gösterilmemektedir.

Forum Kategorileri
  • Çekim Teknikleri
    4 saat önce mesaj yollandı
  • Dijital Teknikler
    7 saat önce mesaj yollandı
  • Etkinlikler
  • Donanım-Ekipman
    1 saat önce mesaj yollandı
  • Satılık-Alınık
    1 saat önce mesaj yollandı
  • Tüketici Köşesi
    2 saat önce mesaj yollandı
  • Foto-Röportaj
    1 hafta önce mesaj yollandı
  • OrnitoFoto
    2 gün önce mesaj yollandı
  • Site Hakkında
  • Karanlık Oda
  • Genel
    2 saat önce mesaj yollandı
  • Forumda ara
  • Yeni Başlık Aç
  • Kategoriye
    Git
  • Eskiden Yeniye
  • Yeniden Eskiye
Kokopelli Seçkin Bodur 19.09.2006 21:29 tarihinde # 88786 | Msj. 1

Merhabalar,

Şu aralar Canon A70'ler bir bir bozuluyor galiba. Bir arkadaşımın ABD'den aldığı, benim Erkayalar'dan aldığım Canon PowerShot A70 dijital fotoğraf makinam hemen hemen aynı zamanda, bir iki hafta, aldığımın yaklaşık 3. yılında CCD arızası oluşturdu. Görüntü mor, LCD'den bakıldığında bile sanki fazla sıcaktan erimiş gibi akmış bir görüntü var. Çekimde de sonuç aynı.

Canon ABD bu konuda, hatanın bilindiği ve garanti olmaksızın değişim yapılacağını söyleyen bir haber çıkarmış. Arkadaş Erkayalar'dan bu değişimi ücretsiz yaptıramadığını ama Erkayalar'da 138 YTL, Macro Fotoda 90 USD karşılığı yapılabileceğini öğrenmiş. Hadi o ABD'den almış makinasını da, Erkayalar garantili olanlar (ki garantisi 1 yıl geçmiş) bedavadan değişebilir miydi ki?

Var mı başına gelen? Tek biz ikimiz miyiz?

Foruma katılmak için üye olun...

coolpix 21.09.2006 00:47 tarihinde # 89020 | Msj. 2

Yalnız değilsiniz...Bir arkadaşımın da başına gelmişti ve sanıyorum 125 ytl civarı bir rakama Özgür Foto Teknik'de yaptırmıştı.Bu modellerin kronik bir sorunuymuş.

cembo Cem Boneval 21.09.2006 06:36 tarihinde # 89032 | Msj. 3

Canon'un ABD web sayfasında var:
http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=PgComSmModDisplayAct&keycode=2112&fcategoryid=221&modelid=8776
Söz konusu olan arıza aynısı ise aslında Türkiye yetkili servisinin de ücretsiz değişim yapması gerekir..

Kokopelli Seçkin Bodur 21.09.2006 07:46 tarihinde # 89033 | Msj. 4

Evet Cem Bey, ben de görmüştüm o yazıyı. Arkadaşa "biz öyle yapmıyoruz" demişler ama bakalım bir de ben sorayım bu Cumartesi.

MEB07 26.12.2006 17:13 tarihinde # 108581 | Msj. 5

Seçkin Bey ben de aynı dertten muzdariptim. Sağolsun Cem Beyin yolladığı linkten Amerikada ücretsiz değiştirildiğini öğrenince, hem bunu söyleyip hem de Amerika Canon'a şikayet edeceğimizi söyleyerek Erkayalardan bozuk A70'in yerine ücretsiz olarak bir A80 almayı başardım. Kendi sitemizde uzun uzun yazdım. Ayrıntıları buradan: http://www.kurcalama.com/category/sikayet-ettiklerim/ eğer oradaki yazı yer değiştirirse sabit olarak buradan http://www.kurcalama.com/2006/12/21/hakkinizi-arayin-sikayet-edin-canon-powershot-a70/ okuyabilirsiniz.
Sırf sizlere teşekkür etmek için bu foruma üye oldum, bu aralar fazla vaktim olmadığı için katılamıyorum, ama her girişte fotoğrafların güzelliği karşısında çarpılıyorum ve fotoğrafta kendimi geliştirmem için daha ne kadar çok çalışmam gerektiğini anlıyorum.

megen58 17.03.2007 23:30 tarihinde # 135240 | Msj. 6

Merhabalar bahsettiginiz Canon A70 CCD sorunu nihayet benide vurdu ve su anda cok az kullandigim A70 digital makinam ayni sekilde arizalandi bir tek fark var ben bu makinayi zaten USA almistim size verilen yetkili kisilerin telefon numarasini banada verebilirmisiniz lütfen bende hem burasi hemde US ile gorusup sorunumu cozersem banada yardim etmis olursunuz. Ayrica önerilerinizide bekliyorum. Tesekkurler.

Bu mesaj 17.03.2007 23:32 tarihinde değiştirildi.

MEB07 19.03.2007 11:18 tarihinde # 135551 | Msj. 7

sn.megen58,
maalesef aylar öncesindeki bu olaydan aklımda kalan ne bir isim ne de bir tel var. Ama ilk iş servise verip çıkan sonuca göre itiraz etmekti. Zaten servisin yetkisini aştığı için size gerekli kişilerin isim ve numaralarını veriyorlar. Sizin durumunuz biraz farklı olduğu için linklerden direkt Amerika'daki ücretsiz değiştirme yazısını referans gösterip ABD merkezine ulaşmanız daha iyi olur düşüncesindeyim. Türkiye'deki temsilcileri Erkayalar olduğu için zaten ABD Canon sizi Erkayalara yönlendirir, böylece fazla uğraşmazsınız diye düşünüyorum.
Kolay gelsin, selamlar

megen58 19.03.2007 13:50 tarihinde # 135608 | Msj. 8

İlginize çok tesekkür ederim. Anlaşılan her iki taraflada görüşmek en iyi yol sanırım.

• Yardım
  • Kurallar
  • Kullanma Kılavuzu
  • Sık Sorulan Sorular
  • Tüm Yardım Konuları
  • Projelerimiz
  • sinemalar.com
  • pasaj.com
  • doviz.com
  • Tüm liste
  • FotoKritik
  • Hakkımızda
  • Reklam
  • İletişim
  • Görüş ve Öneriler
  • Ekran Kalibrasyonu
  • Copyright © 2010 Noktacom Medya İnternet Hiz. San. ve Tic. A.Ş. Her Hakkı Saklıdır
  • Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
  • Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.