Site Hakkında
| 16.09.2005 11:37 tarihinde | !! Başkasına ait olan fotoğrafların yüklenmesi ile ilgili !! | Ref. #38608 | Msj.1 |
|---|---|---|
|
|
Son günlerde iki ayrı kullanıcının gönderdiği fotoğrafların Anadolu Ajansı sayfalarında başkalarına ait olarak yer alması nedeni ile ilgili olarak bu konuyu açma gereği duyduk.
Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 16.09.2005 12:29 tarihinde | !! Başkasına ait olan fotoğrafların yüklenmesi ile ilgili !! | Ref. #38616 | Msj.2 |
|---|---|---|
|
SARI
Çağrıl Sarı
|
Merakımdan soruyorum, mesala atıyorum cektiğimiz filmin negatifi bizde. Bu bir kanıt olamazmı. Tabi herhangi bir negatife herkes sahip olabilir ama orjinali sizin ve hep sizde duruyor. Yani olaki başka birisi bizden önce yayınladı diye telif hakkının ona ait olması durumu bana garip geldiği için bunu yazma gereği duydum. Cünkü aklıma hep gelmiştir, delinin biri ben cektim bunu dediği zaman gercek sahibi nasıl kendinin oldugunu ispat edebilir diye..:))
|
| 16.09.2005 12:35 tarihinde | !! Başkasına ait olan fotoğrafların yüklenmesi ile ilgili !! | Ref. #38619 | Msj.3 |
|---|---|---|
|
|
Aksinin ispatı vs. derken onu kast etmiştim. Negatifi sizdedir ya da ne bileyim xxx tarihinde bir sergide sunulmuş sonra kaldırılmıştır ya da başka bir ispat vardır elinizde ama sonuçta fotoğrafınız x sitesinde başka biri tarafından FotoKritik'ten önce yayımlandıysa siz o x sitesine gidip sorunu çözene kadar fotoğrafınızı yayından kaldırmamız gerekebilir. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 16.09.2005 12:50 tarihinde | !! Başkasına ait olan fotoğrafların yüklenmesi ile ilgili !! | Ref. #38625 | Msj.4 |
|---|---|---|
|
|
Merhaba Ozan Bey...
Bu mesaj 16.09.2005 12:52 tarihinde değiştirildi. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 16.09.2005 13:01 tarihinde | !! Başkasına ait olan fotoğrafların yüklenmesi ile ilgili !! | Ref. #38626 | Msj.5 |
|---|---|---|
|
|
SanCho kesin böyledir dersem hatalı olur, zira avukat değilim ama benim yasadan anladığım bu. Çok havada ibareler kullanılmış, konudan anlayan bir avukata danışmak lazım. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 16.09.2005 18:13 tarihinde | !! Başkasına ait olan fotoğrafların yüklenmesi ile ilgili !! | Ref. #38661 | Msj.6 |
|---|---|---|
|
Gokce
Gökçe Ünal |
Dijital fotoğrafçılığın önündeki en büyük engel bu telif hakkı durumu.Zira çekilen fotoğraflar diğerlerinden farkı olmayan görüntü dosyaları.Dijital fotoğrafçılık konusunda bilgim zayıf ama dijital imzanın geliştirilmeye çalışıldığını biliyorum.Filmde durumunuz biraz daha garanti.Filmi elinizde salladımı herkes size hürmet eder.Tabi duplicate edilerek kopyalarını almak mümkün ama yine de orjinali fark ediliyor bildiğim kadarıyla.
|
| 16.09.2005 19:55 tarihinde | !! Başkasına ait olan fotoğrafların yüklenmesi ile ilgili !! | Ref. #38673 | Msj.7 |
|---|---|---|
|
tarikz
Tarik Kocabey |
Merhaba,
|
| 17.09.2005 00:02 tarihinde | !! Başkasına ait olan fotoğrafların yüklenmesi ile ilgili !! | Ref. #38692 | Msj.8 |
|---|---|---|
|
cahilus
|
Özel durumlar disinda, herhalde kimse web'de yayinlanmak üzere yüksek çözünürlükte fotograflar yüklemiyor, degil mi?
|
| 17.09.2005 07:27 tarihinde | !! Başkasına ait olan fotoğrafların yüklenmesi ile ilgili !! | Ref. #38710 | Msj.9 |
|---|---|---|
|
Ozdemir_Caglar
Ozdemir Caglar |
Merhabalar,
|
| 19.09.2005 12:16 tarihinde | !! Başkasına ait olan fotoğrafların yüklenmesi ile ilgili !! | Ref. #38910 | Msj.10 |
|---|---|---|
|
creagen
Muhammet Göktaş |
Kullanıcının hesabı askıda olduğu için mesajı gösterilmemektedir. | |
| 21.09.2005 23:33 tarihinde | !! Başkasına ait olan fotoğrafların yüklenmesi ile ilgili !! | Ref. #39365 | Msj.11 |
|---|---|---|
|
ArseneLupin
|
Bir insan başka bir yerden edindiği, kendisine ait olmayan, kendisinin haketmediği bir fotoğrafı siteye koymaktan ve fotoğrafın beğeni toplaması sonucu yine haketmediği puanları almaktan nasıl zevk duyabilir? Herşeyi sana ait olmadıkça bunun sana getirisi nedir??? Yok, böyle nâhoşluklara meydan verilmemesi temennisiyle.... Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 23.09.2005 10:26 tarihinde | !! Başkasına ait olan fotoğrafların yüklenmesi ile ilgili !! | Ref. #39599 | Msj.12 |
|---|---|---|
|
|
http://www.fotokritik.com/foto.php?fid=91519#e436900
|
| 28.09.2005 10:21 tarihinde | !! Başkasına ait olan fotoğrafların yüklenmesi ile ilgili !! | Ref. #40182 | Msj.13 |
|---|---|---|
|
Gokce
Gökçe Ünal |
fotoğrafı yollayandan cevap gelmez üyeliği askıya alınmış... Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 28.09.2005 11:13 tarihinde | !! Başkasına ait olan fotoğrafların yüklenmesi ile ilgili !! | Ref. #40189 | Msj.14 |
|---|---|---|
|
|
Çalıntı fotoğraf gönderenlerin fotoğraflarını silip hesaplarını kapatıyoruz.
|
| 28.09.2005 12:59 tarihinde | !! Başkasına ait olan fotoğrafların yüklenmesi ile ilgili !! | Ref. #40205 | Msj.15 |
|---|---|---|
|
|
Birol Bey hepimiz yetişkiniz burası lise değil, ıslahevi de değil. Biz insanlara gelen eleştiriler doğrultusunda kendilerini geliştirmeleri için bir şans verdik zaten, bunu tutup da 3-5 puan alayım insanlar "vauv ne güzel fotoğraf" desin diye suistimal eden kişiler kendi kendilerini kazansınlar, kesinlikle hoşgörüyle yaklaşacağımız bir durum değildir çalıntı eser.
|
| 28.09.2005 15:05 tarihinde | !! Başkasına ait olan fotoğrafların yüklenmesi ile ilgili !! | Ref. #40220 | Msj.16 |
|---|---|---|
|
ArseneLupin
|
Fotokritikte ana sayfadan tutun fotoğraf eklenilecek son pencereye kadar her yerde şartlar yazıyor. Nasıl bir şans daha verilmesi istenebilir ki? Sonra bu, fotoğrafı ekleyenin kişiliğiyle alakalı, kurallar olmasa bile...
|
| 25.01.2006 19:08 tarihinde | !! Başkasına ait olan fotoğrafların yüklenmesi ile ilgili !! | Ref. #54427 | Msj.17 |
|---|---|---|
|
magzed
Gökhan Bedir
|
ben biraz hukuksal bilgi vermek istedim, eğer bu konuda sorunu olan varsa ayrıntılı olarak yardım da edebilirim(kimse yanlış anlamasın ücretsiz)
|
| 04.11.2006 17:13 tarihinde | !! Başkasına ait olan fotoğrafların yüklenmesi ile ilgili !! | Ref. #97037 | Msj.18 |
|---|---|---|
|
mbg
Murat Başar GÜRBÜZ
|
http://www.fotokritik.com/288437
|
| 04.11.2006 18:53 tarihinde | !! Başkasına ait olan fotoğrafların yüklenmesi ile ilgili !! | Ref. #97053 | Msj.19 |
|---|---|---|
|
magzed
Gökhan Bedir
|
buna benzer milyonlarca durum var, bu ancak bir eserin benzerini yapmaya çalışmaktır yani bunun hukuksal bir yaptırımı olamaz... Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 04.11.2006 18:57 tarihinde | !! Başkasına ait olan fotoğrafların yüklenmesi ile ilgili !! | Ref. #97055 | Msj.20 |
|---|---|---|
|
|
hukuksal yaptırımı olamazsa da, esinlenmenin bu derecesini (ki bence bu kopyalamak aslında) ilgili fotoğrafa link vererek belirtmek etik olur. Foruma katılmak için üye olun... |
|

© 2004-2008