FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 1 saat önce
Dijital Teknikler
Son: 2 saat önce
Etkinlikler
Son: 46 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 9 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 34 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 1 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 4 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel
Son: 2 saat önce

Genel

29.07.2005 20:07 tarihinde Fotoğrafçılık ile ilgili kitap tavsiyeleri Ref. #33436 | Msj.1
Curset
Burak Cezairli

önerebileceğiniz kitaplar var mı? ben "fotoğraf teknik okumaları" ve kodakın bir kitabı var gene bu ayarda onu okumuştum. yaratıcı fikirler ve bilgiler verebilecek kiaplar biliyormusunuz? tavsiyelerinizi bekliyorum. etrafımda jedi - padawan tarzı fikir alış verişi yapabilecğeim biri olmadığı için kitaplara başvurdum =)

Foruma katılmak için üye olun...

29.07.2005 20:30 tarihinde Fotoğrafçılık ile ilgili kitap tavsiyeleri Ref. #33440 | Msj.2
bcinar

selamlar,
özer kanburoğlu hocamızın a dan z ye fotograf kitabı şiddetle tavsiye edilir ...

29.07.2005 20:41 tarihinde Fotoğrafçılık ile ilgili kitap tavsiyeleri Ref. #33442 | Msj.3
Ghaldszar
Umit Celikaltay

AYDEMİR GÖKGÖZ
BÜTÜN YÖNLERİYLE FOTOĞRAFCILIK - Siyah Beyaz, Renkli
Odak Yayınları

BU kitap çok övülüyor fakat bir türlü hiç bir yerde bulamadım.

Valla kendisini ya da e-bookunu bulabileceğim bir yer söyleyen olsa ya da elinde olup da bana fotokopisini gönderebilecek olan birileri ols çok sevinicem ama....

29.07.2005 21:33 tarihinde Fotoğrafçılık ile ilgili kitap tavsiyeleri Ref. #33446 | Msj.4
luluonthebridge

aydemir gökgöz'ün sözü edilen kitabı bi ara benim de elime geçti.çok değerli olduğunu sonradan öğrendim.fotokopi çektirmeye fırsat bile bulamadan sahibine geri vermek zorunda kaldım.kitap çok övülüyor doğru.övülmesinin de haklı yanı var. çünkü fotoğrafla ilgili bu kadar çok şeyin bir arada bulunacağı başka bir kitabın olmadığı söyleniyor.eğer bulunabiliyosa kesinlikle önerilir.baskısı olmadığını biliyorum ancak aynı kitabın farklı bi isimle yayınlandığını hatta gökgözün ailesinin telif haklarıyla uğraştığını duydum.o kitabın adı da ne yazık ki aklımda değil ama araştıracağım.bulursam haber veririm...

29.07.2005 22:15 tarihinde Fotoğrafçılık ile ilgili kitap tavsiyeleri Ref. #33452 | Msj.5
Cuneyt_Selcuk
Cüneyt SELÇUK

Türk Fotoğrafında 101 Kompozisyon 101 Yorum - Gültekin Çizgen (Say Yayınları)

Adından da anlaşılacağı gibi 101 ayrı fotoğrafa yazarın yaptığı ayrıntılı yorumlardan oluşuyor. Okunması kolay, hafif ve fayda sağlayabilecek bir kitap. Tavsiye ederim.

29.07.2005 22:16 tarihinde Fotoğrafçılık ile ilgili kitap tavsiyeleri Ref. #33453 | Msj.6
Cuneyt_Selcuk
Cüneyt SELÇUK

Ayrıca işin felsefesine de ilgi duyuyorsanız, Susan Sontag'ın Fotoğraf Üzerine ve Roland Barthes'in Camera Lucida'sı bu konudaki klasiklerden sayılır..

29.07.2005 22:47 tarihinde Fotoğrafçılık ile ilgili kitap tavsiyeleri Ref. #33455 | Msj.7
BilgehanArgun
Bilgehan Argun

Selam,
Yerli yayinlardan;
Özer Kanburoglu `ya ait " A´ dan Z ´ye Fotograf " bence genel bilgi edinmek icin gayet güzel bir kaynak.
Fotograf Dergisini önerebilirim.
" Siyah Beyaz Fotograf Sanati " Hedgecoe

Yabanci lisaniniz var ise sorun yok , cok cesitli güzel kaynaklar mevcut. Mühim olan ne konuda fotograf cekmeyi planladiginiz. Makro, Natur, Akt (Erotik) , Portre....

Bakis acisini ve yaraticilik gücünü gelistirebilecek yayinlarin (teknik kitaplar) oldúgunu da biliyorum. Kitapciya girdimmi en azindan iki saatten önce cikmam.

Kitap disinda yaraticiligini gelistirebilmen icin internette ünlü fotografcilarin fotograflarini incelemeni tavsiye ederim. Bircogunun kisisel siteleri var . Yabanci kaynakli sitelerde bol bol vakit gecir, bu arada fotokritigi ihmal etme, en güzel bilgi edinme yeri bence bu site. Bu siteye üye olmadan önce bile müptelasiydim, özellikle forumlari takip et, inan kitaplardan daha yararli buluyorum.
Saygilar :-)

29.07.2005 23:20 tarihinde Fotoğrafçılık ile ilgili kitap tavsiyeleri Ref. #33457 | Msj.8
Curset
Burak Cezairli

tabiki buraları hep takip ediyorum ben ayrıca başka şeylerde katmak istedim fotoğrafçılık hakkında kitap okumak kadar başka bişi okumak bana zevk vermiyor.

Bilgehan Bey fotoğraf dergisinden kastınız? ilk defa duydum derginin ismi mi bu? yoksa genel olarak mı dediniz? ayrıca son zamanlarda siyah beyaz fotoğrafcılığa kafayı takmış vaziyetteyim. o bahsettiğiniz kitabı ideefix te gördüm yazın almayı planlıyorum şu derslerim bir bitsin =)

ankarada dost a gitmeyi düşünüyorum mutlaka vardır bu tarz kitaplar incelerim hem de.

benim kafamdaki fotoğrafçılık, pozomereyi ayarla, netlemeyi yap kompozisyonu oturt güneşi arkana aldan farklı... bunun ötesinde bişiler arıyorum. filtre kullanımları, hareketli çekimler (panning) gibi... kendime yeni ufuklar arıyorum (sanki olayı çözdüm!) evet akşam akşam çoştum gene ben.

30.07.2005 00:06 tarihinde Fotoğrafçılık ile ilgili kitap tavsiyeleri Ref. #33461 | Msj.9
theCAZGIR
H. İbrahim ERDOĞAN

John Hedgecoe - Her Yönüyle Fotoğraf Sanatı
Remzi Kitabevi
ISBN: 975-14-0503-3

Güzel bir kitap, bir göz atmanızı tavsiye ederim...

30.07.2005 01:49 tarihinde Fotoğrafçılık ile ilgili kitap tavsiyeleri Ref. #33468 | Msj.10
BilgehanArgun
Bilgehan Argun

Fotograf Dergisi
http://www.fotografdergisi.com

30.07.2005 02:10 tarihinde Fotoğrafçılık ile ilgili kitap tavsiyeleri Ref. #33471 | Msj.11
hokosto
Kadir Asnaz

susan sontag/fotograf uzerıne

susan sontag/baskalarının acısına bakmak

john berger/gorme bıcımlerı

davıd hurne/fotografcı olmak uzerıne

yukarıdakı kıtaplarda fotograf teknıgı ıle ılgılı neredeyse hıcbır metın gecmıyor, ama fotografın sadece teknıkten olusmadıgını daha ıyı anlamak ıcın sıze yardımcı olacaktır...

ve hatta ılk ucu ıcın fotograf sanatının kutsal kıtapları dıyebılırım :)

30.07.2005 05:19 tarihinde Fotoğrafçılık ile ilgili kitap tavsiyeleri Ref. #33483 | Msj.12
confused
Bahadır Coşkun

Kullanıcının hesabı askıda olduğu için mesajı gösterilmemektedir.

30.07.2005 14:53 tarihinde Fotoğrafçılık ile ilgili kitap tavsiyeleri Ref. #33515 | Msj.13
marsyas

AYDEMİR GÖKGÖZ: TÜM YÖNLERİ İLE FOTOĞRAFÇILIK. TEK GEÇERİM...

BİRAZ ESKİ KALMASINA KARŞIN İÇİNDEKİ BİLGİLER ALTIN DEĞERİNDE

YANLIŞ BİLMİYORSAM; AYDEMİR GÖKGÖZ HOCA ÖLDÜKTEN SONRA YAYINEVİ İLE MİRASÇILARI ARASINDA GEÇEN BİR SÜRTÜŞME NEDENİ İLE KİTAP BİR DAHA BASILMADI VE KOPYASINI NE KİTAPÇILARDA NE DE SAHAFLARDA BULMANIZA NEREDEYSE OLANAK YOK. ANCAK BİRİNDEN BULUP FOTOKOPİ İLE ÇOĞALTABİLİRSİNİZ.

ZAMANINDA BEN DE ÖYLE YAPMIŞTIM :=>

30.07.2005 17:29 tarihinde Fotoğrafçılık ile ilgili kitap tavsiyeleri Ref. #33528 | Msj.14
oruc

Benim elimde`de Mustafa SOZEN`e ait fotografciliga giris isimli bir kitap var.Fotografciliga
ait hemen hemen tum bilgiler yalin bir sekilde anlatilmis.Oldukca faydali diyebilirim.Ben kitabi
Istanbul`da bir kitapevinden aldim fakat kitabin yayincisi Ankara`da (detay yayinlari) Benim
elimde Mart 2003 yilinda cikarilan birinci baskisi mevcut. Su anda baska baskisi varmi bilmiyorum fakat size web adresini vereyim. ( http://www.detayyay.com)

ISBN:975-8326-56-2

faydali olmasi dilegiyle,

sevgiler.

30.07.2005 23:01 tarihinde Fotoğrafçılık ile ilgili kitap tavsiyeleri Ref. #33553 | Msj.15
Aysus
Ayşe Ulu

merhabalar;
Aydemir Gökköz e ait Tüm Yönleriyle Fotoğrafçık adlı kitabı eski kitapçıdan aldım.Ancak bende yazar olarak iki kişi görünüyor.Diğer yazarın adını şuanda hatırlamıyorum.daha sonra sizlerle paylaşabilirim..ve eski kitapçıları gezmenizi tavsiye ederim ..hem böyle bulunması zor kitaplara ulaşabilirsiniz.hemde daha ucuza temin edebilirsiniz..belki kitabı ileride sizlerlede paylaşabilirim:)

01.08.2005 16:09 tarihinde Fotoğrafçılık ile ilgili kitap tavsiyeleri Ref. #33717 | Msj.16
Sarazen
Serdar Sagkan

Rahmetli Aydemir Gökgöz'ün kitabı ilk yayınlandıgı zaman Türkiye'de Türkçe yayınlanmış o detayda başkaca bir eser olmadıgı için oldukça degerliydi. Ancak şimdi Türkçe yayınlanmış Gökgöz'ün kitabını aratmayacak bir çok eser var. Bu bakımdan Gökgöz'ün kitabını bulmak konusunda fazlaca bir çaba içine girilmesine gerek yok.

Yine aynı yıllarda Sabit Kalfagil hocanın "Fotografta kompozisyon" isimli eseri de kompozisyon konusunda Türkçe yayımlanmış tek önemli bir eserdi. Baskısı tükendi. Ancak, Onun da şu anda çok iyi alternatifleri mevcut.

Gerek Gökgöz'ün, gerekse Kalfagil'in eserleri dahil, Türkiye'de ciddi anlamda fotograf teknigi konusunda kaleme alınmış fotograf kitaplarının tümü kütüphanemde mevcuttur. Bundan cesaret alarak, okudugum bütün bu kitaplar arasından bazı tavsiyelerde bulunabilirim.

Homer yayınevinin yayınladıgı üç kitap var "Fotografta kompozisyon", "Renklerin sırrı", "Dogada fotografçılık" fotografla ugraşan herkes okumalı.

Emre İkizlerin "Fotograf teknik okumaları" fevkalade iyi kaleme alınmış bir eser.

Özer Kanburoglu'nun "A dan Z ye Fotograf". Detay seviyede ve bilimsel olarak fotograf teknigini anlatan çok kıymetli bir kitap. Zone sistemin bu kadar güzel anlatıldıgı başkaca bir kitap görmedim. Ancak, Fotografçılıkta biraz yol alındıktan sonra okunmalı. Daha önce sıkıcı ve karışık gelebilir. Özellikle Analoğ fotograf çekenlerin başucu kitabı olmalı. Dijital çekenlerin ise kitabın ikinci yarısı ile pek ilgilerini çekmeyecek. Bana kalırsa Gökgöz'ün kitabını aratmayacak nitelikte, hatta ondan daha iyi seviyede.

Gültekin Çizgen hoca'nın "101 fotograf 101 yorum" Emre İkizlerin kitabı kadar olmasa da fena degil. Ancak İkizlerin kitabını tavsiye ederim.

Eger bulabilirseniz, Sabit Kalfagil hocanın "Türkiye üzerindeki ışık" adlı eseri. Kültür Bakanlıgı yayınladı. Ancak yakın zamana kadar piyasada yoktu. Tekrar yayınlanmışsa mutlaka alınmalı. Gün Işıgı ve fotografçılıkta kullanımı üzerine daha iyi bir eser bana göre henüz yok.

Remzi Kitapevi yayınlarından çıkan "Siyah-beyaz fotograf sanatı" ve "Her yönüyle fotograf sanatı" isimli eserlerde, daha ziyade temel ilkeler ele almış. Başlangıç seviyesinde fotografçılar için yararlı olabilir. Ama yukarıda bahsettigim eserler eger okunursa, daha sonra okunmaları halinde çok yavan gelecekleri kesin.

Piyasada fotograf teknigi konusunda Türk yazarların kaleme aldıgı ve çeviri nitelinde başkaca kitaplar da var. Ancak bir özellikleri yok.

Fotografçılık kitapları ile ilgili bir iki istihbarat,

Sabit hoca Gün ışıgının fotografta kullanımı ile ilgili eserini yeniden düzenliyormuş. Bu defa herhalde bir kitapevine bastıracak.

Emre İkizler hoca, dijital fotografçılıkla ilgili bir kitap hazırlıgından bahsetmişti. Ancak henüz ses çıkmadı.

Homer yayınevi "Renklerin harmonisi" isimli bir çeviri kitap hazırlıgındaydı. Nerdeyse 1 sene oldu henüz bildigim kadarıyla ses yok.

Bu mesaj 01.08.2005 16:11 tarihinde değiştirildi.

02.08.2005 12:46 tarihinde Fotoğrafçılık ile ilgili kitap tavsiyeleri Ref. #33810 | Msj.17
photographer007
Cengiz Oğuz Gümrükcü

FOTOĞRAFA BAŞLARKEN

LEVEND KILIÇ
Dost Yayınları..

Hararetle tavsiye ederim..

2003 yılında ben de bir fotograf kitabı çıkarmıştım, asıl amacım yeni başlayanların okuduklarında anlayabildikleri bir başucu kitabı olmasıydı. Kitap şu an tükendi, ama bulabilen olursa, sonunda bir de pratik fotograf terimleri sözlüğü bulunuyor..

Selam ve sevgiyle..

02.08.2005 14:23 tarihinde Fotoğrafçılık ile ilgili kitap tavsiyeleri Ref. #33827 | Msj.18
morningstar
emre kocolu

ben de david hurn ve bill jay'in kitabı olan "fotoğrafçı olmak üzerine" kitabını tavsiye ederim, bence her yönden iyi bir kitap, teknik olmamasına rağmen yine de bir "nasıl yapmalı" kitabı .

02.08.2005 15:29 tarihinde Fotoğrafçılık ile ilgili kitap tavsiyeleri Ref. #33835 | Msj.19
luluonthebridge

fotoğrafçı olmak üzerine şu anda benim de okumakta olduğum kitap.söylendiği gibi teknik değil ama akla gelebilecek sorulara tecrübe dolu cevaplar veriyor.

02.08.2005 16:29 tarihinde Fotoğrafçılık ile ilgili kitap tavsiyeleri Ref. #33841 | Msj.20
morningstar
emre kocolu

evet, kesinlikle tecrübe dolu,
david hurn'ün onlarca yıllık tecrübesi ve bill jay'in editörlük ve fotoğrafçılık üzerine tecrübeleri gerçekten kayda değer bence, (magnumphotos.com adresinden fotoğraflarına ulaşılabilir)
kitaba gelirsek özellikle sonundaki "mitler" bölümü ve kitabın başındaki sohbetin başlangıç kısımları çok hoştu, bi süre sonran baştan okumyacağım hatta kitabı :)
onun dışında micheal langford'un "complete encyclopedia of photography" diye büyükçe bir kitabı var elimde, o da teknik yönden ve örnek yönünden oldukça zengin bir kitap fakat 80'lerin sonlarında basılmış olduğu için bulmak sorun olur muhtemelen.
bir de jim zuckerman'ın yamış olduğu "fotoğrafta rengin sırları" diye bir kitap var elimde, o da oldukça güzel bir kitap fakat hepsini okumadığım için fazla yorum yapamam.

« Önceki 20 1234Sonraki 20 »

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.