peki, neden fotoğrafları bilgisayarınıza indirme gereği duyuyorsunuz.burada favorinizede alabilirsiniz..
Foruma katılmak için üye olun...
Güzel fotoğraflara internet erişim imkanı olmayan zamanlarda bakmak, beğenilen fotoğrafları masaüstü duvar kağıdı olarak kullanmak, hatta belki bastırıp masasının üzerinde ufak bir çerçeveye koymak, sağ alt köşede görülen sınırlı EXIF bilgilerinden fazlasına erişmek... İnsanların fotoğrafları bilgisayarlarına kaydetmeleri için pek çok sebep var art niyet içermeyen.
Ayrıca sitedeki fotoğraflara sağ tıklayabiliyorken basit bir fare hareketiyle TinEye üzerinden çalıntı fotoğrafların tespiti, EXIF bilgilerinin Firefox eklentileriyle okunması çok daha kolay biçimde yapılabiliyordu. Art niyetli olanlar şimdi de fotoğraf çalabiliyor, ancak art niyetli olmayanlar artık bunlarla uğraşmıyor.
Bu tarz bir "koruma" mekanizmasının kimlere yaradığının takdirini sizlere bırakıyorum.
"Ayrıca sitedeki fotoğraflara sağ tıklayabiliyorken basit bir fare hareketiyle TinEye üzerinden çalıntı fotoğrafların tespiti, EXIF bilgilerinin Firefox eklentileriyle okunması çok daha kolay biçimde yapılabiliyordu. Art niyetli olanlar şimdi de fotoğraf çalabiliyor, ancak art niyetli olmayanlar artık bunlarla uğraşmıyor.
Bu tarz bir "koruma" mekanizmasının kimlere yaradığının takdirini sizlere bırakıyorum. "
Kesinlikle... Şimdi tineye için önce fullscreen yap, prtscr veya alt+printscr ile görüntüyü al, photoshopta kes, sakla, tineye'i aç, upload et kim uğraşacak.
Eskiden haftada enaz 3-4 tane çalıntı foto ihbarı yaparken şimdi bir tanesi için bile uğraşmıyorum.
"Print Screen" yerine web sayfasını tümüyle kaydedin, sonra dosyaların içinde bulunduğu klasöre gidin, o sayfadaki ana fotoğraf dahil tüm fotoğrafların üzerlerinde EXIF bilgisiyle kaydedilmiş olduğunu göreceksiniz. İşinize yaramayanları silin, bitti. Ekran görüntüsü almak hem daha zahmetli hem de EXIF bilgilerini kaydedemiyorsunuz.
İğrenç müzik parçalarında bile telif hakkı yaygarası kopartılıyor... Fotoğrafların da en az bu kadar telif hakkı iddiası olmasını hoş görmek lazım... Aslında fotoğrafları koruyan şifreli vs başka bir mekanizma da bulunmalı bence... Exif yeterli değil...
Bu arada bazı sitelerin ücretsiz bağış fotoğraf işi yapması da lazım tabii ki...
Bu siteye üye olduğumda, çok beğendiğim fotoğrafları, fotoğraf sahiplerinin isimlerini de içeren dosya isimleri ile birlikte bilgisayarıma indirebiliyordum. Uzun bir süredir, fotoğrafların kaydedilmeleri önlenmiş görünüyor. Bu iş ne zaman ve ne amaçla yapıldı bilmiyorum.
Gerçi bu fotoğrafları başka yollar ile hala indirebilirsiniz, ama buna gerek varmıydı?
Bu konuda yönetici arkadaşlardan veya üyelerden bir bilgi alabilirsem memnun olacağım.
Saygılar.