Türkiye piyasası olarak kastettiğiniz garantili ve faturalı satış fiyatı,
yarı fiyatlı cihazlardan kastınız da spot ürün ise,
sorunuza soru ile karşılık vermeye çalışayım;
neden aynı fabrikadan çıkan aynı ürüne vergiler + yüksek distribütör payı ile iki katı fiyat ödüyoruz?
Foruma katılmak için üye olun...
Çin ürünü derken herhalde taklit 7d den bahsetmiyorsunuz. Böyle birşey yok çünkü. En azından şimdilik bu kadar teknoloji harikasi olan bir ünü çinliler henüz taklit edemiyorlar ve etmeleri de çok zor. Yapabilseler idi zaten daha ilk dslr çıktığında örneğin canon 20d veya daha ilk makinalardan canon d60 çıktığında bunları taklit ederlerdi, değilmi?
Nerden gelirse gelsin Canon 7D alıyorsanız bi yerden canon 7d alıyorsunuz demektir. Ancak bazı versiyonlarda uluslararası dil destegi yok buda en çok çin tüketicileri için üretilen makinalarda göze çarpıyor. Diğer tüm özellikleri aynı, ancak dil seçeneği olarak sadece çince ve ingilizce oluyor bu makinalarda. Sadece buna dikkat etmek lazım.
Saygılarımla...
Bir çok Dünyaca ünlü marka işgüçü maliyetleri nedeniyle ürünlerini bu gibi ülkeler de
ürektikleride var. Bu varsayimdan yola çıkarak Çin veya Kore üretimi olabilirliğini
sorgulamak istedim.
Düşüncelerinizi ve bilğilerinizi paylaştiğinız için çok teşekkür ederim.
Bu mesaj 09.02.2010 21:11 tarihinde değiştirildi.
Taklit değil de AB üyesi ülkelerde daha sıkı kalite kontrol mekanizması var. Örneğin, daha önce iki tane d90 makina aldım, ikisinin de kit lensinde zoom halkasında dönme takılma sıkıntısı vardı.
Geçen Amsterdam, Berlin, Rotterdam ve Enschede'deki D90'lara baktım, hiçbirinde böyle b bir sorun yok...
Ha önemli bir ayrıntı mı?
Bence önemli, buradan spot 1950-2100 civarına alacağıma Avrupa'dan 1650 TL'ye alırım... Hem de kalite kontrolüne güvenebileceğim bir makina almış olurum...
Merhaba arkadaşlar, bazı sitelerde yurt dışından getirilip Türkiye piyasasının yarı fiatına satılan
"Canon EOS 7D "BODY" ve benzeri ekipmanlar ne kadar güvenilir.
Bu ürünlerin Çin ve ya Kore çikişli olmaları kaliteye etkisi varmıdır?.